vrijdag 4 december 2015

Sint verwelkomen

Als afsluit van de werothema's 'machtig Krachtig' en 'Leren leren' speelden we in groepje een kwartetspel rond energie.We leerden ook dat orde heel belangrijk is , zowel in de bank, schooltas, als leerplekje. We maakten een planning op en hielden rekening met vaste activiteiten, huiswerk en lievelingsbezigheden. Die dingen kunnen ons allemaal goed helpen in de proefwerken. Zo ontdekten we ook dat bewegen als ontspanning heel belangrijk is.
Ons godsdiensthema 'conflicten' zit er op en we maakten van citroenen, limonade (of ...hoe we van iets zuurs toch nog iets zoets kunnen maken).
Tussen de proefjes en het vele herhalen door smaakte dat wel !

Vanmorgen kwam de Sint en zijn Pieten onze school bezoeken op...de motor! Wij verwelkomden hem met onze vlaggetjes (tof gevonden,Warre) en dansten een Sint-en pietendans.
In de loop van de dag kwamen deSint en Pieten ook eens langs in de klas en kregen we een zakje lekkers.Op het einde maakten we een mooie erehaag om hen uit te zwaaien.
Zet maar allemaal je schoentje zaterdagavond (niet vergeten erbij te zingen, want jullie kennen heel wat Sinterklaasliedjes) en wie weet...
Maandag is er pedagogische studiedag. De leerlingen hebben dus vrijaf (de juf niet) en veel tijd om te spelen en ook wat te oefenen voor de komende proefjes !Onthoud vooral; goed uitgeslapen zijn tegen dinsdag zodat je fris bent!
Sinterklaasgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: