vrijdag 18 december 2015

klas- en kerstfeestje

De laatste twee jarigen van december zijn Kjell en Gust. Die twee jongsten van de klas werden gevierd met een kaart, liedje, kroon en iets lekkers. Mmmmm!

De leerlingen kozen het traditioneel kersttoneel om te spelen in de klas en deden dit voortreffelijk.



Deze week werd ook het klasfeest voorbereid. Er werd gepland wie wat doet, versiering gemaakt, afgesproken wie wat meebrengt van eten en drinken en donderdag was de grote dag. Alles verliep leuk en goed zodat de laatste sterren binnen zijn en... de uitdaging van de Sint er Kerstman gelukt is. Wij zijn dus met de vierdeklassers gééén papkindjes.


Op vrijdag was er nog een kerstbezinning met de andere klassen samen en stonden we ook in de klas nog eens stil bij het feest van Kerstmis.

Dan wens ik iedereen een aangename vakantie  ,een
 fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar !Hopelijk brengen jullie onze Bunderboogstand op de Kerstmarkt ook een bezoekje !
kerstgroeten,
juf Els

vrijdag 11 december 2015

proefwerken

 Na een vrije dag op maandag voor de leerlingen, werden we verrast met wat speelgoed en spelletjes van de Sint voor in onze klas. Deze week maakten we veel proefjes en probeerden we het rustig te houden in de klas. De verjaardag van Danielle was een leuke onderbreking om eens te zingen en te smullen. Proficiat , Danielle !
Op donderdag kwam meester David (ICT-coördinator) in de klas om ons nog wat meer wegwijs te maken in de wereld van het veilig en beleefd mailen. Daarvoor gebruikten we de chromebooks in de klas. Volgende week krijgen we dan een 'grafische sessie' voorgeschoteld. Na de kerstvakantie zou de internetinstallatie in orde moeten zijn, zodat ook onze gang de chromebooks steeds  in de klas  kunnen gebruiken.



We proberen onze klas ook al wat in de kerstsfeer te krijgen en versieren de kerstboom. We maakten ook al enkele kerstkaarten en een kerststukje.Ook een kersttoneel staat op het programma.Volgende week organiseren we ook  ons klasfeest en hopen zo de 4 sterren binnen te halen.
Nog eventjes een duwtje voor het laatste proefwerk op maandag !


proefwerkgroeten,
juf Els






vrijdag 4 december 2015

Sint verwelkomen

Als afsluit van de werothema's 'machtig Krachtig' en 'Leren leren' speelden we in groepje een kwartetspel rond energie.We leerden ook dat orde heel belangrijk is , zowel in de bank, schooltas, als leerplekje. We maakten een planning op en hielden rekening met vaste activiteiten, huiswerk en lievelingsbezigheden. Die dingen kunnen ons allemaal goed helpen in de proefwerken. Zo ontdekten we ook dat bewegen als ontspanning heel belangrijk is.
Ons godsdiensthema 'conflicten' zit er op en we maakten van citroenen, limonade (of ...hoe we van iets zuurs toch nog iets zoets kunnen maken).
Tussen de proefjes en het vele herhalen door smaakte dat wel !

Vanmorgen kwam de Sint en zijn Pieten onze school bezoeken op...de motor! Wij verwelkomden hem met onze vlaggetjes (tof gevonden,Warre) en dansten een Sint-en pietendans.
In de loop van de dag kwamen deSint en Pieten ook eens langs in de klas en kregen we een zakje lekkers.Op het einde maakten we een mooie erehaag om hen uit te zwaaien.
Zet maar allemaal je schoentje zaterdagavond (niet vergeten erbij te zingen, want jullie kennen heel wat Sinterklaasliedjes) en wie weet...
Maandag is er pedagogische studiedag. De leerlingen hebben dus vrijaf (de juf niet) en veel tijd om te spelen en ook wat te oefenen voor de komende proefjes !Onthoud vooral; goed uitgeslapen zijn tegen dinsdag zodat je fris bent!
Sinterklaasgroeten,
juf Els