vrijdag 8 januari 2016

2016 goed ingezet

Ons nieuwe werothema is een sociaal thema met als titel: Iedereen hoort er bij. We ondervonden dat we samen in groep meer weten, sterker zijn,...maar dat we moeten zorgen dat niemand 'vergeten' wordt. We leerden over bepaalde groepen mensen in onze maatschappij die wat extra aandacht verdienen; mensen met een beperking, bejaarden....
Zo past het uitstekend om wat extra aandacht te besteden aan onze grootouders. We maakten al een uitnodiging en verstuurden die.We zongen ook  het Bof-lied (Best opa en oma 's forever) en leerden enkele gedichtjes rond dit thema.
Nu we al de gewone letters kunnen typen oefenden we een tweede maal op de chromebooks en heel wat leerlingen (die oefenden in de vakantie) merkten een enorme vooruitgang.
 In de wiskundelessen waren er veel toepassingen; inkoopprijs,verkoopprijs,winst,verlies, eenheidsprijs, totale prijs,...een heuse boterham om het nieuwe jaar te starten.
Het thema 'Wel?Gezond?Gezond en wel !' kaart dan weer de gezondheid aan. We interviewden elkaar(verschillende soorten vragen leren stellen), zagen enkele grappige cartoons of reclamefilmpjes en ondervonden dat lachen gezond is.We leerden ook het verschil tussen de woordsoorten: lidwoorden en zelfstandige naamwoorden (wel of niet eigennamen)

Vandaag is ook de juf jarig. Dat werd kort gevierd in de namiddag met een versnapering en spelletje en ook de juf kreeg de kroon op.Ze werd bovendien verrast door de vierdeklassers met enkele leuke tekeningen en een liedje en dansje.
verjaardagsgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: