vrijdag 29 januari 2016

gedichtendag

In ons werothema 'Niet alle natuur leeft' leren we over de zon, aarde en maan. via een proefje ontdekten we zoals echte wetenschappers dat warme lucht stijgt. We leerden ook over het weer, de kringloop van het water ,...
 Op dinsdag leerden we de move tegen pesten. Die is dit jaar helemaal niet zo eenvoudig, maar iedereen stak zijn of haar beste beentje voor zodat het toch wat lukt.Het belangrijkste is natuurlijk niet 'de brullende move'kennen , maartegen pesten zijn .Volgende week is het de week tegen pesten . Daar zullen we dus extra aandacht aan geven!

 Ons taalthema past daar ook bij:Ruzie of Ambras? We spraken in groepjes al over gevoelens rond bepaalde situaties.Gedichtjes passen daar ook goed bij. Met gedichtendag hadden we daar wat extra aandacht voor. Ella las ook een zelfgemaakt gedicht voor en we waagden ons met een deel aan een sms-gedicht.
Deze week stond vooral ook in het teken van de kommagetallen.We leerden de getallenkennis daarrond en oefenden al enkele bewerkingen. Ook het cijferen met 2 cijfers stond op het programma. Kortom; weer een drukke werkweek !!
anti-pestgroeten,
juf Els 

Geen opmerkingen: