vrijdag 27 mei 2016

Schitterend!








Een schitterende ster voor iedereen, want jullie deden erg je best tijdens de herhalingslessen en toetsen !

Naast het herhalen leerden we wel nog enkele nieuwe dingen.
Zo kregen we bezoek van Yo, een audicien van Audionova. Ze boeide ons met heel wat materiaal en nam zelfs een oorafdruk van 2 leerlingen. We kregen een toffe bladwijzer met leeslampje als aandenken en hadden zo een zeer interessante en leuke afsluiter van ons werothema !
Léonie bracht de volgende dag haar eigen trilwekker eens mee. Leuk om zelf eens te ondervinden!






We eindigden ons godsdienstthema door in de huid te kruipen van de personages uit onze 4 verhalen. Door een kort toneeltje zagen we de verhalen eens op een andere manier.




We werkten ons cadeautje voor Vaderdag af, maar dit blijft natuurlijk nog even geheim !


Na de Franse les, enkele weken geleden, leerden we van meneer Konijn ook enkele Engelse woorden over gevoelens.
We waren allemaal 'happy'!


Over gevoelens gesproken, met een dubbel gevoel schrijf ik dit blogbericht want het is dan ook mijn laatste. De 5 weken in 4A zijn voorbij gevlogen, maar zal ik nooit vergeten.
Bedankt, 4A, jullie zijn een schitterende klas !


Lieve groeten


juf Paulien

vrijdag 20 mei 2016

Stickers voor Sam







Hoera, een 9! Dit ging niet over de punten van een toets, maar over het cijfer op een kraslotje. De herhalingslessen van wiskunde zijn gestart en dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Met dit kraslotje wens ik iedereen veel succes! 






We kwamen aan het einde van onze woordpakketten dus stelde ik de vraag: ‘So you think you can spell?’ Via een quiz herhaalden we woorden uit de 20 woordpakketten. Woordpakket 1 leek soms heel lang geleden, maar toch scoorden we veel punten op de quiz.  





We startten in de lessen wero aan onze laatste les: communicatie bij dieren. Wij hebben heel wat communicatiemiddelen, maar dieren kunnen er ook wat van!
Passend bij dit werothema zongen we het lied ‘communicatie kun je leren’. De gebarentaal bij het refrein kon iedereen al enthousiast meedoen!



We waren ook opnieuw enthousiast om te verhuizen en om met onze mooiste glimlach op de schoolfoto te staan. 

4A  verzamelde tijdens de verkeersweek heel wat stickers voor Sam de verkeersslang, proficiat! Velen sluiten deze sportieve week af met de fietsmarathon dit weekend. Veel plezier!


Sportieve groeten

Juf Paulien en juf Els 

vrijdag 13 mei 2016

Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?






Adem in, adem uit! Ons gebed waait mee, het weekend in. 




Alweer een week voorbij, de tijd gaat snel ! Dat ondervonden we ook in les wiskunde over de seconde en de minuut. We ontdekten ook getallen tot 100 000 in een hoekenwerk, een quiz en door heel wat te oefenen. Heel wat te beleven met die grote getallen ! 



Er was ook opnieuw heel wat te beleven in de lessen wero. We vulden onze werohoek aan met telefoon, gsp en GPS want we weten nu ook hoe dat eigenlijk in z’n werk gaat. We konden daarna ook een praatje slaan via onze eigen telefoonverbinding.

We gingen ook een tijdje terug in de tijd om de evolutie van de telefoon en van de communicatie in het algemeen te leren kennen. We interviewden onze grootouder(s) en verkondigden de meningen in een debat; ‘Was een tijd zonder overvloed aan communicatiemiddelen niet beter?’ Volgende week horen we nog enkele debatten.




Deze week werd gevuld met heel wat muziek. We luisterden iedere dag naar een zelfgekozen lied rond gevoelens. Allemaal vrolijke liedjes, wat zorgde voor een leuke ontspanning tussen de lessen! We voelen ons echter niet altijd vrolijk. Daarom volgen op vrijdag enkele lesjes rond gevoelens. Vandaag linkten we allerlei gevoelens aan de basisgevoelens en ontworpen nieuwe gevoelens door gezichten te mengen en er een naam aan te geven. Dit was best moeilijk..


We zongen ook een lied over blaasinstrumenten en wensten Warre een gelukkige verjaardag met ons verjaardagslied. Proficiat Warre, we smulden van je lekkernijen!Ook jouw cadeautje werd al enthousiast ontdekt. 




Prettig verlengd weekend !


100 000 groeten

Juf Paulien en juf Els 

woensdag 4 mei 2016

Nieuwe juf


 Hallo allemaal !


Mijn naam is Paulien. Ik werd in het vorige blogbericht al kort voorgesteld en hier ben ik dan !
Na anderhalve week in deze klas deel ik ook graag mijn avonturen.


Een nieuwe juf, maar ook heel wat nieuwe thema's.
Vorige week startten we in taal met het thema 'water'. Deze week hielden de leerlingen hierover een spreekbeurt voor een groepje klasgenoten.

Van water naar lucht en adem in het thema godsdienst. We leerden nadenken over hoe belangrijk onze adem is en werkten rond ‘de wind van het begin’ met het Paradijsverhaal. Met enkele woorden maakten we daarna ook onze eigen schepping. 


In wero introduceerde ik het communicatiemuseum waar we de komende maand aan zullen werken. Wat is communicatie eigenlijk? Wat is geluid? Hoe werken microfoons en luidsprekers? 4A gaat op onderzoek en komt meer te weten over de wondere wereld van communicatie.





In de lessen wiskunde leerden we rekenen met kommagetallen tot 0,001.  Iedereen werkte gedreven om deze oefeningen onder de knie te krijgen.

Gemotiveerd in wiskunde, maar nóg gemotiveerder in de lessen muzische. Stuk voor stuk mooie resultaten want zondag is het Moederdag !

Alvast een dikke proficiat aan alle mama’s !



Feestelijke moederdaggroeten


Juf Paulien en juf Els