vrijdag 13 mei 2016

Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?






Adem in, adem uit! Ons gebed waait mee, het weekend in. 




Alweer een week voorbij, de tijd gaat snel ! Dat ondervonden we ook in les wiskunde over de seconde en de minuut. We ontdekten ook getallen tot 100 000 in een hoekenwerk, een quiz en door heel wat te oefenen. Heel wat te beleven met die grote getallen ! 



Er was ook opnieuw heel wat te beleven in de lessen wero. We vulden onze werohoek aan met telefoon, gsp en GPS want we weten nu ook hoe dat eigenlijk in z’n werk gaat. We konden daarna ook een praatje slaan via onze eigen telefoonverbinding.

We gingen ook een tijdje terug in de tijd om de evolutie van de telefoon en van de communicatie in het algemeen te leren kennen. We interviewden onze grootouder(s) en verkondigden de meningen in een debat; ‘Was een tijd zonder overvloed aan communicatiemiddelen niet beter?’ Volgende week horen we nog enkele debatten.




Deze week werd gevuld met heel wat muziek. We luisterden iedere dag naar een zelfgekozen lied rond gevoelens. Allemaal vrolijke liedjes, wat zorgde voor een leuke ontspanning tussen de lessen! We voelen ons echter niet altijd vrolijk. Daarom volgen op vrijdag enkele lesjes rond gevoelens. Vandaag linkten we allerlei gevoelens aan de basisgevoelens en ontworpen nieuwe gevoelens door gezichten te mengen en er een naam aan te geven. Dit was best moeilijk..


We zongen ook een lied over blaasinstrumenten en wensten Warre een gelukkige verjaardag met ons verjaardagslied. Proficiat Warre, we smulden van je lekkernijen!Ook jouw cadeautje werd al enthousiast ontdekt. 




Prettig verlengd weekend !


100 000 groeten

Juf Paulien en juf Els 

Geen opmerkingen: