vrijdag 23 december 2016

klasfeest, kersttoneel en kerstrun

Na de proefjes en de geslaagde kersmarkt op zaterdagavond stond er een superdrukke , maar o zo gezellige week op het programma. Op maandag postten we onze uitnodiging voor de grootouders,schreven we de rest van de nieuwjaarbrieven en leerden nog een nieuw woordpakket bij.
We trokken ook naar de kerk om een tentoonstelling te bewonderen over kerststallen en het thema vrede en luisterden aandachtig naar de uitleg.
Dinsdag leerden we over het gemiddelde en vierden we ons klasfeest. De vierdeklassers hadden het zelf wat in elkaar gestoken en ja, ja , het was knallen! Dat verdiende nog enkele sterren !
Donderdag trokken we naar de Bunder om de juffen en meesters als acteur aan het werk te zien in het kersttoneel 'Hoe de Grinch kerstmis stal'. Het werd door de leerlingen gesmaakt en de juffen en meesters beleefden er veel plezier aan (ook aan de voorbereidingen op maandag-en donderdagmorgen) Het bekijken van de echte film pastte hier natuurlijk ook bij.
In deze kerstweek werd ook geluisterd naar stukjes uit het kersverhaal rond de adventskrans en de kerstboom . We deelden zelfgemaakte  kaarten uit en probeerden de echte boodschap van Kerstmis wat te snappen.
Ons trimester werd afgesloten met de kerstrun, waarbij de vierdeklassers wel zeker hun beste beentje zullen voorzetten (en de juf ook). Foto's hiervan en van het kersttoneel zijn terug te vinden op de site van de schooL
De juf wenst iedereen nog een fijne Kerst en een gelukkig 2017 !
kerstgroeten van de Grinch...
en juf Els



vrijdag 16 december 2016

proefwerkweek

Tussen de proefwerken door werd er al wat kerstsfeer in klas gebracht. Dankzij enkele vierdeklassers werd de 'grote' kerstboom mooi gepint.Ook het kerststalletje en de adventskrans kreeg een centraal plaatsje.
Via het  mengen van de hoofdkleuren schilderden we enkele kurkjes die dan dienst deden als onderdeeltje van een 'kurkenkerstboompje'.
Na de proeven werden de banken al wat anders geschikt en staat er voor volgende week nog heel wat op het programma. Onze kerstrun komt er aan (en daar zullen de vierdeklassers hun loopuithouding kunnen bewijzen !) en op donderdag spelen de leerkrachten  voor de kinderen in de Bunder het sprookje van de Grinch !Tussen de rapporten en lessen door is er ook voor de meesters en juffen nog heel wat 'oefen'werk aan de winkel...
Morgen is iedereen welkom op de kerstmarkt en doe gerust iets 'gold' aan, Zo ben je in het thema en komt er een kleine verrassing bij te pas !

'golden en groene harige'groetjes van de Grinch en...
juf Els


vrijdag 9 december 2016

Sint op school !

Maandag kwam de Sint met de koets naar onze school. we wachtten hem en zijn Pieten op aan de speelplaats en dansten in de namiddag de Pepernotensamba in de klas voor de Sint.
Op 6 december hadden de leerlingen een vrije dag (pedagogische studiedag voor de juf) en was de Sint ook langsgekomen in de klas met wat leuks voor het hoekenwerk.
Tussen het vele herhalen door werkten we in groepjes aan onze affiche en voorstelling van een bepaald feest.Dat deed elk groepje goed en de vierde ster is binnen !
Zo winnen de vierdeklassers de uitdaging en schreef de kerstman op het bord 'De vierdeklassers zijn geen papkinderen...'Maar dat wist de juf al,hoor !
Donderdag was er een voorstelling in de Bunder. Het ensemble Leporello stelde voor:'Miss Wifi en Koebrev experimenteren' Het werd echt gesmaakt. Een mix van grapjes, goed acteren, verrassingen,toffe experimenten,... deed ons hartelijk lachen.

 De juf wenst alle leerlingen goede proefjes volgende week, waarbij we vooral denken aan een goede nachtrust(op tijd naar bed!) en tussendoor wat bewegen, zodat we ons goed kunnen concentreren en rustig blijven. Dan zal het wel lukken !Veel succes allemaal!
Jullie kunnen het !

groetjes van Miss Wifi ,Koebrev en
juf Els


vrijdag 2 december 2016

taalthema 'Feest'

Ons taalthema 'Feest' brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zo leerden we een uitnodiging maken en een menu opstellen .Via ja-nee- of vraagwoordvraagjes werden personen of voorwerpen geraden die met feesten te maken hebben.We lazen ook  in groepjes een verschillende tekst over een feest en zullen dat voor de klas voorstellen. Daarbij moeten we ook voor een passende affiche zorgen.
We zochten ook op de juiste manier op in een woordenboek (gebruik maken van trefwoorden bovenaan) om zo vlot de uitleg van een woord te vinden.
De wiskundeleerstof werd getoetst en nu rest ons voor de proefwerken nog wat te herhalen van de onderdeeltjes waar de leerlingen nog meest moeite mee hebben.
Aangezien de verjaardag van de Sint nu wel heel dichtbij komt, maakten we in de muzische lessen marsepein.Het eindresultaat was niet bij iedereen naar wens, maar het kneden was in elk geval een leuke bedoening en de kleurstof maakten ook de handen heel kleurrijk. Gelukkig zijn de vierdeklassers ook hele flinke opruimers (waar de juf op kan rekenen) om de 'chaotische' klas weer wat toonbaar te maken.

 Het nieuwe werothema ' leren leren ' helpt ons wat om tegen de proefwerken te weten hoe we best rustig en goed studeren.
De herhalingsweek  wordt afgewisseld met een bezoekje van de Sint op maandag en op dinsdag een vrije dag voor de leerlingen (niet voor de juffen en meesters..☺)
marsepeingroeten,
juf Els