vrijdag 2 december 2016

taalthema 'Feest'

Ons taalthema 'Feest' brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zo leerden we een uitnodiging maken en een menu opstellen .Via ja-nee- of vraagwoordvraagjes werden personen of voorwerpen geraden die met feesten te maken hebben.We lazen ook  in groepjes een verschillende tekst over een feest en zullen dat voor de klas voorstellen. Daarbij moeten we ook voor een passende affiche zorgen.
We zochten ook op de juiste manier op in een woordenboek (gebruik maken van trefwoorden bovenaan) om zo vlot de uitleg van een woord te vinden.
De wiskundeleerstof werd getoetst en nu rest ons voor de proefwerken nog wat te herhalen van de onderdeeltjes waar de leerlingen nog meest moeite mee hebben.
Aangezien de verjaardag van de Sint nu wel heel dichtbij komt, maakten we in de muzische lessen marsepein.Het eindresultaat was niet bij iedereen naar wens, maar het kneden was in elk geval een leuke bedoening en de kleurstof maakten ook de handen heel kleurrijk. Gelukkig zijn de vierdeklassers ook hele flinke opruimers (waar de juf op kan rekenen) om de 'chaotische' klas weer wat toonbaar te maken.

 Het nieuwe werothema ' leren leren ' helpt ons wat om tegen de proefwerken te weten hoe we best rustig en goed studeren.
De herhalingsweek  wordt afgewisseld met een bezoekje van de Sint op maandag en op dinsdag een vrije dag voor de leerlingen (niet voor de juffen en meesters..☺)
marsepeingroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: