vrijdag 24 februari 2017

carnaval op school

Deze week leerden we over de m² en probeerden er met z'n allen in te staan.We oefenden de vlugge rekentechniek op x5 ,x50 , :5 en :50 en hadden het over kansrekenen en de omtrek van vlakke figuren.
In de godsdienslessen hadden we het over carnaval en probeerden het schilderij van James Ensor met onze beschilderde maskers na te bootsen.

Een bonte bende stond vandaag in de klasrij.Iedereen stapte in één of andere gekke plunje naar school. Een dagje iemand anders zijn, mag wel met carnaval.
In de voormiddag 'dansten we met mollige Rita' samen met heel de school een leuke carnavaldans. Dan werden we met 4-5-6 klasdoorbrekend verdeeld om muzisch bezig te zijn tijdens een doorschuifsysteem. Bewegingsexpressie, muzisch taalgebruik, knutselen en mediagebruik (chromebooks) waren de verschillende activiteiten.
Na de middag kwamen we met de klas samen om de leukste outfit (gemaakt tijdens de knutselactiviteit) uit te kiezen. We kregen ook lekkere pannenkoeken voorgeschoteld (dankjewel mama's en oma's om te helpen bakken) en hier en daar zat er iets in. Proficiat; prins of prinses caraval.
Na deze drukke periode is het tijd om een weekje uit te blazen.Het zal ons deugd doen.
 Prettige vakantie iedereen.
carnavalgroeten van Timmy Simons of...
juf Els

vrijdag 17 februari 2017

schoolfeest:4de klassers geven er een lap op !



Zondag gaven de leerlingen het beste van zichzelf tijdens het schoolfeest. De juf is heel trots op de vierdeklassers, want ze zag veel ecthousiaste, blije gezichten op het podium.De vele foto's op de site van de school getuigen hiervan (zie foto's 4de klas) Ook tussendoor gedroeg 4A zich voorbeeldig. Lotte had een muzikaal pak mee en er werd heel mooi samen gespeeld. Super om te zien .Gefeliciteerd, kids !!!
Ook de vele andere hartverwarmende reacties op het schoolfeest deden deugd. Meer dan 1200( zonder de schoolkinderen meegerekend) mensen die komen kijken, is natuurlijk niet niks !!!Dankjewel iedereen, ook vooral diegene die op één of anderen manier hun steentje bijdroegen.
Deze week zijn we weer volop aan het werken in klas; snelrekenen, cijferen, LVS-toetsen,vierhoeken, woordsoorten,...we zijn gestart aan ons voorlaatste rekenboek en leerden vandaag het begrip 'oppervlakte'
.
Op 14 februari probeerden we op de chromebooks ook een mooie lay-out te maken over Valentijn en te 'delen' via 'Drive'. Ook testten we ons typen even door in 10 minuutjes een tekstje over te typen van het bord.Dat zullen we geregeld eens doen om te zien of we vooruitgaan in het blind typen.
Valentijngroeten,
juf Els


vrijdag 10 februari 2017

'Liefde voor muziek'... we zijn er klaar voor !

In de spellinglessen zijn we aan woordpakket 12 gekomen. Dat betekent; even herhalen en de werkwoorden wat extra inoefenen. Daarna volgde een controledictee.
Ook de algemene toets van wiskunde stond op het programma. De nieuwe leerstof vanaf januari werd getoetst en ook de kommagetallen werden extra ingeoefend en getest.
Tijdens de taallessen met als thema 'Ambras in 't gras' hadden we het verder over gevoelens (met smileys) en leerden we een verslag schrijven met inleiding, midden en slot; we hadden ook aandacht voor de woordsoorten en de trappen van vergelijking.
Dinsdag en woensdag oefenden we de eerste keer in de sporthal ons schoolfeestnummer en donderdag was er dan algemene repetitie zodat ook de vierdeklassers en de juf eens het geheel, met als thema 'Liefde voor muziek' te zien krijgen.Wel; het mag gezien worden !!! Wij vonden het alvast heel mooi , hopelijk de bijna 1200 mensen die komen kijken ook !We zijn er in elk geval helemaal klaar voor !
Tot zondag om 13.30 uur aan de sporthal !
'liefde voor muziek' groeten,
juf Els

vrijdag 3 februari 2017

proeven van proefjes en kommagetallen

Het was een drukke week. Na de vrije dag op vrijdag vlogen we er direct in, als echte wetenschappers om via proefjes natuurverschijnselen te ontdekken. Dit past in ons nieuw werothema 'Niet alle natuur leeft' Zo leerden we ook over dag en nacht; zon en aarde.
In de wiskundeles cijferden we met een getal met 2 cijfers en leerden inzicht krijgen in de kommagetallen. We leerden het verschil tussen tienden en honderdsten.  
In de godsdienstles  maakten we kennis met de 7 sacramenten en stelden we vandaag elk ons eigen (persoonlijk) symbool voor, al was er blijkbaar toch nog wat verwarring tussen een teken en een symbool.



We deden mee aan de gedichtenwedstrijd en stuurden ook een naam in voor de mascotte van de kinderafdeling AZ Delta.We gaven het monstertje de naam 'Ziedel (tje)' (zie van ziekenhuis en del van AZ Delta) Wie weet , winnen we wel de wedstrijd...
Groeten van Ziedeltje en
juf Els