vrijdag 24 februari 2017

carnaval op school

Deze week leerden we over de m² en probeerden er met z'n allen in te staan.We oefenden de vlugge rekentechniek op x5 ,x50 , :5 en :50 en hadden het over kansrekenen en de omtrek van vlakke figuren.
In de godsdienslessen hadden we het over carnaval en probeerden het schilderij van James Ensor met onze beschilderde maskers na te bootsen.

Een bonte bende stond vandaag in de klasrij.Iedereen stapte in één of andere gekke plunje naar school. Een dagje iemand anders zijn, mag wel met carnaval.
In de voormiddag 'dansten we met mollige Rita' samen met heel de school een leuke carnavaldans. Dan werden we met 4-5-6 klasdoorbrekend verdeeld om muzisch bezig te zijn tijdens een doorschuifsysteem. Bewegingsexpressie, muzisch taalgebruik, knutselen en mediagebruik (chromebooks) waren de verschillende activiteiten.
Na de middag kwamen we met de klas samen om de leukste outfit (gemaakt tijdens de knutselactiviteit) uit te kiezen. We kregen ook lekkere pannenkoeken voorgeschoteld (dankjewel mama's en oma's om te helpen bakken) en hier en daar zat er iets in. Proficiat; prins of prinses caraval.
Na deze drukke periode is het tijd om een weekje uit te blazen.Het zal ons deugd doen.
 Prettige vakantie iedereen.
carnavalgroeten van Timmy Simons of...
juf Els

Geen opmerkingen: