vrijdag 31 maart 2017

paaskippen en broederlijk delen

Twee jarigen om te vieren; Neo en Marie. Ze trokken een verjaardagskaart. We zongen en werden getrakteerd op iets lekkers.
Ondertussen kwamen weer heel wat leerlingen aan de beurt om hun spreekoefening te houden . We leerden veel bij van elkaar en gaven mekaar goeie tips.We maakten het vierde groot controledictee en startten met het nieuwe taalthema: Jong geleerd is oud gedaan.
In de wiskundelessen leerden we over de soorten driehoeken, berekenden de schaal,vereenvoudigden breuken en maakten kennis met het gewicht'ton'.
We sloten ons werothema 'Tijd voor ons land ' af met een aangepast kwartetspel. We namen deel aan de rommelmarkt en ook heel wat kinderen vroegen een plaatje op de speelplaats aan en deden zo op die manier ook een duitje in de zak voor de broederlijk delen. sommige leerlingen hielpen ook al aardig de allerkleinsten van de peuterklas bij het aankopen van spulletjes.
We werkten onze paaskippen af en er zitten veel mooie  exemplaren tussen. Hopelijk ligt er ook iets in ons mandje met Pasen...Wie weet kan juf een goed woordje doen bij de klokken van Rome...zodat ze zeker onze klas voorbijvliegen....
Aan iedereen ook een heel zonnige vakantie gewenst.
Groeten van de klokken van Rome en
juf Els☺

vrijdag 24 maart 2017

Het bibspel

Op maandag trokken we naar de bibliotheek voor het bibspel.Eerst werden we rondgeleid en daarna werkten we in groepjes opdrachten uit  rond het thema van de jeugdboekenmaand dit jaar.
 Omdat het boek van de GVR uit is en maand de jeugdboekenmaand is bekeken we de film van de GVR , als beloning ook van het goed meewerken van de vierdeklassers in klas en bij de verschillende activiteiten. Daar hangt ook nog een muzische opdracht aan vast ; een stripverhaal tekenen met 6 fragmenten uit het boek.
We trokken ook weer naar de kinderen van de buren om samen aan tandemlezen te doen en we luisterden naar een viertal leerlingen hun spreekoefening.
Het typen kwam ook wat aan bod, maar daar zal toch wat oefenen betreft best een tandje bijgestoken worden...tip voor de paasvakantie...
In de godsdienslessen is ons verhaal van Mozes af en hebben we het nu over Burkina Faso, het land dat dit jaar bij broederlijk delen centraal staat.
In wiskunde leerden we over de schaal, ton, cijferden en maakten de grote toets van wiskunde. Ook enkele taaltoetsen van thema 7 (beroepen)kwamen aan bod en volgende maandag volgt nog een groot dictee. We zitten dus helemaal niet stil !
groetjes van de GVR en
juf Els

vrijdag 17 maart 2017

naar het rusthuis

Dinsdag trokken we naar het rusthuis waar we een 'praatspel' over vroeger en nu met de bewoners hielden. We toonden ook nog eens ons schoolfeestnummer'One mile a day' De leerlingen deden hun uiterste best  om de mensen een aangename namiddag te bezorgen en dat verdiende een extra pluim (snoepje) !
We zijn gestart met een spreekoefening waarbij een leerling mag vertellen aan de klasgenootjes over een hobby, dier , of beroep van papa of mama.Zo horen we interessante dingen van elkaar en leren we van elkaar door de vele tips.
 In de lessen muzische bliezen we een ballon op om die stroken papier te 'behangen' en volgende week maken we er 'paas'kuikens van.
We cijferden, leerden over evenwijdige en snijdende rechten (+ loodrechten) en herhaalden de oppervlaktematen bij wiskunde. In de taallessen hadden we het over samenstellingen en afleidingen. Ondertussen zijn we aan woordpakket 15 gekomen .
groetjes van de rusthuisbewoners en
juf Els

vrijdag 10 maart 2017

Gezond koken en eten !

We trokken op dinsdag voor de eerste keer naar de school naast ons om samen met de kinderen van de buren aan tandemlezen te doen. Hierbij oefenen we elk om de beurt het hardop lezen en helpen zo elkaar.
Daarna gingen we aan de slag in de keuken om gezond te koken. We maakten in groepjes een fruitig aperitiefje , een frisse toast, croque monsieutjes (en 'madammekes') en een milkshake. Het smaakte !
In de wiskundelessen leerden we over oppervlakte, deelbaarheid en cijferden. Ook de kommagetallen en het snelrekenen werden ingeoefend. Ons nieuwe taalthema handelt over beroepen.

We sloten de week af met een heerlijk ontbijt als afsluit van ons werothema over gezonde voeding! Mmmmmmm! Lekker en super gezond !!!
Smakelijke groeten,
juf Els