vrijdag 31 maart 2017

paaskippen en broederlijk delen

Twee jarigen om te vieren; Neo en Marie. Ze trokken een verjaardagskaart. We zongen en werden getrakteerd op iets lekkers.
Ondertussen kwamen weer heel wat leerlingen aan de beurt om hun spreekoefening te houden . We leerden veel bij van elkaar en gaven mekaar goeie tips.We maakten het vierde groot controledictee en startten met het nieuwe taalthema: Jong geleerd is oud gedaan.
In de wiskundelessen leerden we over de soorten driehoeken, berekenden de schaal,vereenvoudigden breuken en maakten kennis met het gewicht'ton'.
We sloten ons werothema 'Tijd voor ons land ' af met een aangepast kwartetspel. We namen deel aan de rommelmarkt en ook heel wat kinderen vroegen een plaatje op de speelplaats aan en deden zo op die manier ook een duitje in de zak voor de broederlijk delen. sommige leerlingen hielpen ook al aardig de allerkleinsten van de peuterklas bij het aankopen van spulletjes.
We werkten onze paaskippen af en er zitten veel mooie  exemplaren tussen. Hopelijk ligt er ook iets in ons mandje met Pasen...Wie weet kan juf een goed woordje doen bij de klokken van Rome...zodat ze zeker onze klas voorbijvliegen....
Aan iedereen ook een heel zonnige vakantie gewenst.
Groeten van de klokken van Rome en
juf Els☺

Geen opmerkingen: