vrijdag 24 maart 2017

Het bibspel

Op maandag trokken we naar de bibliotheek voor het bibspel.Eerst werden we rondgeleid en daarna werkten we in groepjes opdrachten uit  rond het thema van de jeugdboekenmaand dit jaar.
 Omdat het boek van de GVR uit is en maand de jeugdboekenmaand is bekeken we de film van de GVR , als beloning ook van het goed meewerken van de vierdeklassers in klas en bij de verschillende activiteiten. Daar hangt ook nog een muzische opdracht aan vast ; een stripverhaal tekenen met 6 fragmenten uit het boek.
We trokken ook weer naar de kinderen van de buren om samen aan tandemlezen te doen en we luisterden naar een viertal leerlingen hun spreekoefening.
Het typen kwam ook wat aan bod, maar daar zal toch wat oefenen betreft best een tandje bijgestoken worden...tip voor de paasvakantie...
In de godsdienslessen is ons verhaal van Mozes af en hebben we het nu over Burkina Faso, het land dat dit jaar bij broederlijk delen centraal staat.
In wiskunde leerden we over de schaal, ton, cijferden en maakten de grote toets van wiskunde. Ook enkele taaltoetsen van thema 7 (beroepen)kwamen aan bod en volgende maandag volgt nog een groot dictee. We zitten dus helemaal niet stil !
groetjes van de GVR en
juf Els

Geen opmerkingen: