donderdag 29 juni 2017

Een tof einde !

De laatste jarigen (van in de vakantie) waren Jens en Mats. Proficiat , jongens !

Maandag poetsten we de klas en kregen we van de oudervereniging de beloning omdat we onze fluojasjes steeds droegen.
Het was op dinsdag ideaal wandelweer om naar Ledegem te stappen tijdens de gordel. We kregen ook enkele voorstellingen te zien en Daglinde mocht zelfs meespelen in het verhaal van de vos.
Donderdag speelden enkele ploegen de voetbalfinale en het winnende team bevatte ook twee vierdeklassers; proficiat Luwe en Yarne.We hadden ook nog wat tijd om in groepjes een gezelschapsspel te spelen.
 Daarna werd de sportactiefste klas bekend gemaakt en ja, we zijn weer gewonnen. Een dikke proficiat; vooral aan de leerlingen die aan meerdere activiteiten deelnamen, want dankzij jullie wonnen we. Speciaal een dikke pluim voor Luwe en Neo , want zij kregen een beker dankzij hun 4 deelnames. Er werd ook gesmuld van de heerlijke barbecue; dankjewel opa en oma van Dré om de worstjes te bakken !!
En dan was ook tijd om afscheid te vnemen. De juf trakteerde met een ijsje en ook van de school kregen de leerlingen wat lekkers.We namen afscheid van juf Mia en Marie-Christine en bedankten hen met een lied.
Het was een super tof jaar, dat echt voorbijgevlogen is. !Dankjewel allemaal, voor jullie enthousiasme en inzet . De juf zal jullie missen ! Het ga jullie goed !!!!!
afscheidsgroeten en een dikke kus,
juf Els

vrijdag 23 juni 2017

(hete) proeven en gepaste ontspanning

Het was voor sommige leerlingen puffen en zweten om in de hitte van deze week proefjes te maken. We probeerden er echter het beste van te maken door af en toe wat gepast te ontspannen. Zo trokken we een uurtje naar de zandbak waar heel mooi samen gespeeld werd.




We vierden ook een deel 'vakantiejarigen' tussendoor. Dat was ook een welgekomen afwisseling in de proefwerkweek en zo heeft iedereen zijn of haar 'verjaardagsdag'.Proficiat Yarne,Luwe,Daglinde en Winter ! 't smaakte !!




 We liepen onze mijl meestal in de voormiddag en speelden ook 2 keer een poosje op het speelpleintje. Daar maakten enkele leerlingen met zand een leuke verrassing voor de juf. Tof en mooi !Dankjewel !!

 Volgende week staan er nog toffe activiteiten op het programma als afsluit van een schooljaar waarvan de juf vindt dat het echt veel te vlug voorbij gevlogen is !!!!
puffende verbetergroeten,
juf Els


vrijdag 16 juni 2017

herhalen is de boodschap

 De volgende ' tiener' in de rij was Lotte. Proficiat met je verjaardag en...het traktaatje smaakte !!
Deze week werd volop herhaald. Vooral in de voormiddag deden de vierdeklassers heel hard hun best om goed te werken. Ons taalthema rondt 'Eiland' boeide de leerlingen en zo werd de leerstof op een leuke manier opgefrist.
In de namiddag was het warmer (soms bijna té warm om te lopen) en herhaalden we de thema's van wero aan de hand van vraagjes voor elkaar. Er zitten echte juffen en meesters tussen de vierdeklassers, die al heel goede en gevarieerde vraagjes kunnen maken...Er zitten ook strenge verbeteraars tussen...
We oefende ook nog eens ons typen en gebruikten nu ook de hoofdletters en cijfers met de shifttoets. Daglinde en Winter hebben onze klas goed vertegenwoordigd tijdens een testje tussen de verschillende vierdeklassers van de scholengemeenschap Moorsledegem.



Nu starten de proeven, maar de meeste leerlingen zijn er klaar voor. Wees aandachtig tijdens het maken van de proeven en zorg vooral dat je goed uitgeslapen bent. Dan komt alles in orde !!!
Veel succes alvast !!!

typgroeten,
juf Els

vrijdag 9 juni 2017

korte week met sportdag

Dinsdag zat het weer niet mee, net nu er sportdag was.Geen nood, een regenprogramma zorgde toch voor een leuke en sportieve dag.
In de godsdienstlessen hadden we het over het feest van Pinksteren en dat werd in tafereeltjes uitgebeeld als een levend schilderijtje (tableau vivant).
De meeste leerstof zit er op zodat er al heel veel herhaald werd van wiskunde, werkwoorden, ...
In ons laatste thema van taal maken we kennis met het verhaal van 'Ei-land' en zijn we op zoek naar de mol . Ondertussen herhalen we ook de verschillende onderdeeltjes van taal.
Het herhalingenschema is gestart, dus het einde nadert, nog een laatste duwtje tot aan de proeven !
vaderdaggroeten,
juf Els

vrijdag 2 juni 2017

Terugdenken en verdergaan




Deze week dachten we nog eens terug aan de sportklassen. We hebben heel veel leuke dingen gedaan zoals bv. touwenparcours, een stevige wandeltocht, speleobox, boogschieten....

Samen slapen was ook heel tof, al moeten we toegeven dat meteen slapen soms moeilijk was.
Met een verlengd weekend na de sportklassen waren we al een beetje in de vakantiesfeer.

Maar vakantie, daar moeten we nog even mee wachten.





Binnen ons thema van godsdienst waren er natuurlijk weer een aantal leerlingen die de foto van de dag mochten kiezen. Deze keer was het de beurt aan Yarne, Luwe en Jens. Ook zij kozen voor passende foto's binnen het thema.















 Binnen ons godsdienstthema hebben we ook Suachia-kinderen gemaakt. Net als de god Nemequene van de Chibcha-indianen. Dit zijn kinderen van de zon en de maan.

We maakten ook per twee affiches in verband met zorgen voor de natuur. Dit maakten we op A3-bladen en we mochten zelf onze slogan en ons ontwerp kiezen. Dit leverde heel mooie resultaten op.



 Deze week was de laatste week van meester Elias. Daarom zongen we allemaal nog eens 'Bigi Kaiman', het liedje dat we in de eerste week geleerd hebben. Iedereen wist nog precies hoe de tekst en het dansje ging. Met de hele klas dansen en zingen is altijd leuk.


 We maakten ook nog samen een foto met meester Elias zodat we een blijvende herinnering hebben. Alleen jammer dat Senne er niet bij was maar we denken hem er wel bij. Zo staan we allemaal op de foto!

We maken ons stilaan klaar voor de vakantie maar eerst moeten we de proeven nog doorstaan en kunnen we zeggen: wat was het toch leuk in 4A!

Meester Elias wou vlug nog dit zeggen: Ik ben blij dat ik in zo'n toffe klas meester mocht zijn. Ik zal elke leerling uit 4A blijven herinneren en zal met plezier een babbeltje slaan wanneer ik hen zie!
We zeggen geen vaarwel maar gewoon tot ziens :)

groeten juf Els en meester Elias