vrijdag 26 januari 2018

Grootouders in de klas.

Maandag stonden de vierdeklassers te popelen van ongeduld om hun grootouders te verwelkomen in onze klas. 52 opa's en oma's volgden enkele lesjes mee. Bij een wiskundelesje over de Romeinse cijfers werden ze zelfs ingeschakeld om te helpen verbeteren.
In het taallesje spreken (dramatiseren) beeldden de leerlingen een heksengedicht uit en bleken er echte 'durvers' tussen te zitten, zélfs voor publiek !
Tijdens de weroles praatten we over vroeger en nu met onze grootouders via een dobbelsteenspel en toonden ook nog eens hoe we werken met onze chromebooks.
Als afsluit kregen de grootouders nog een kopje koffie en cake .Dankjewel aan de helpende handen en alle 'bakkers van dienst'. Het was een drukke en warme, maar  geslaagde namiddag. De kinderen hebben er van genoten, hopelijk de grootouders ook.
Donderdag was het gedichtjesdag. We doen ook mee met een wedstrijd waarbij we elke dag  een woord uit een gedicht moeten zoeken en doorsturen.Niet zo gemakkelijk, maar heel boeiend.




 Ondertussen zijn we ook volop aan het oefenen van ons heksentoneeltje.

grootoudergroetjes,
juf Els

vrijdag 19 januari 2018

Het ' BOF ' lied

In de muzische lessen leerden we het 'Bof '(Best Oma en opa Forever) lied. We zochten in groepjes passende bewegingen en kwamen zo tot een gezamenlijk uitbeelden van het lied.
Tijdens de wiskundelessen oefenden we op snelrekenen,cijferen en bewerkingen tot 10 000. We maakten ook kennis met diagonalen,positieve en negatieve getallen.
Het taalthema 'Wel?Gezond?Gezond en wel !' is bijna af. We leerden over uitdrukkingen, alinea's, zochten tussentitels en  schreven woordpakket 10. Wat vliegt de tijd, zo zijn we al halfweg met de woordpakketten.
Ook ons werothema 'Iedereen hoort erbij ' loopt op zijn einde. Heel wat verhalen werden verteld over mensen met een beperking, bejaarden, ...De diensten voor de mensen in onze gemeente werden besproken en als afsluit nodigen we onze eigen grootouders uit in de klas maandag. Vandaag zetten we de 52 (!!)  extra stoeltjes al klaar in onze klas. Ja,ja, het wordt een drukke namiddag. De leerlingen zijn benieuwd welke lessen de juf in petto heeft. We zien alvast uit naar de komst van onze opa's en oma's.

Bof-groeten,
juf Els

vrijdag 12 januari 2018

jarige juf

Aan iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar gewenst !Op de eerste werkdag van 2018 kreeg de juf meteen 'een nieuwe voordeur'. Dat werd het laatste uurtje in klas gevierd en de leerlingen mochten enkele spelletjes ,zoals 'ik zit in het groen' en 'zwarte bollen' spelen.
Ons nieuwe werothema heet 'Iedereen hoort er bij ' en we zorgden er voor dat de uitnodigingen voor onze grootouders gepost werden.We zijn benieuwd naar de reacties...
In de wiskundelessen gingen we er stevig tegen aan met een portie toepassingen; inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies, eenheidsprijs totale prijs. Ook cijferen, de tijd en omtrek kwamen aan bod.
In ons nieuwe taalthema 'Wel? Gezond? Gezond en wel!' leerden we de bedoeling van reclame en vernamen we interessante weetjes van dokter Verhaegen over spruitjes, geeuwen en ...windjes !
We oefenden onze typ10 lessen met een klein testje en kennen nu al heel wat letters om woordjes en zinnetjes blind te typen...of moeten we toch niet nog wat meer oefenen thuis om het vlotter in de vingers te krijgen?
jarige groetjes,
juf Els