vrijdag 19 januari 2018

Het ' BOF ' lied

In de muzische lessen leerden we het 'Bof '(Best Oma en opa Forever) lied. We zochten in groepjes passende bewegingen en kwamen zo tot een gezamenlijk uitbeelden van het lied.
Tijdens de wiskundelessen oefenden we op snelrekenen,cijferen en bewerkingen tot 10 000. We maakten ook kennis met diagonalen,positieve en negatieve getallen.
Het taalthema 'Wel?Gezond?Gezond en wel !' is bijna af. We leerden over uitdrukkingen, alinea's, zochten tussentitels en  schreven woordpakket 10. Wat vliegt de tijd, zo zijn we al halfweg met de woordpakketten.
Ook ons werothema 'Iedereen hoort erbij ' loopt op zijn einde. Heel wat verhalen werden verteld over mensen met een beperking, bejaarden, ...De diensten voor de mensen in onze gemeente werden besproken en als afsluit nodigen we onze eigen grootouders uit in de klas maandag. Vandaag zetten we de 52 (!!)  extra stoeltjes al klaar in onze klas. Ja,ja, het wordt een drukke namiddag. De leerlingen zijn benieuwd welke lessen de juf in petto heeft. We zien alvast uit naar de komst van onze opa's en oma's.

Bof-groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: