vrijdag 12 januari 2018

jarige juf

Aan iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar gewenst !Op de eerste werkdag van 2018 kreeg de juf meteen 'een nieuwe voordeur'. Dat werd het laatste uurtje in klas gevierd en de leerlingen mochten enkele spelletjes ,zoals 'ik zit in het groen' en 'zwarte bollen' spelen.
Ons nieuwe werothema heet 'Iedereen hoort er bij ' en we zorgden er voor dat de uitnodigingen voor onze grootouders gepost werden.We zijn benieuwd naar de reacties...
In de wiskundelessen gingen we er stevig tegen aan met een portie toepassingen; inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies, eenheidsprijs totale prijs. Ook cijferen, de tijd en omtrek kwamen aan bod.
In ons nieuwe taalthema 'Wel? Gezond? Gezond en wel!' leerden we de bedoeling van reclame en vernamen we interessante weetjes van dokter Verhaegen over spruitjes, geeuwen en ...windjes !
We oefenden onze typ10 lessen met een klein testje en kennen nu al heel wat letters om woordjes en zinnetjes blind te typen...of moeten we toch niet nog wat meer oefenen thuis om het vlotter in de vingers te krijgen?
jarige groetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: