vrijdag 26 oktober 2018

De tweede ster is binnen!

Febe was de volgende jarige in het rijtje. Ze trok een kaart, we zongen ,ze kreeg de verjaardagskroon op en we aten iets lekkers. Proficiat, Febe!Op de dag van de jeugdbeweging was het rood en blauw (KSA)gekleurd in de klas.
Vorige vrijdag waagden de juffen en meester zich aan' de French cancan' in passende moulin rougekledij (thema   Happy Days) om de tweede ster binnen te halen. Dat lukte!!!!De prijzen van de affichewedstrijd werden uitgereikt en in onze klas was Roy de gelukkige winnaar ! 
We leerden op de chromebooks met tabellen werken en passende afbeeldingen invoegen. In de muzische lessen maakten we in groepjes ritmes die we voor de klas brachten en waarbij we veel konden leren van de tips.
We verhuisden weer zodat we voor 12 schooldagen  weer bij iemand anders  zitten en zo met iedereen proberen overeen te komen. We werkten al goed de voorbije weken en zijn toe aan een weekje vakantie. Geniet er van en tot zondag voor de leerlingen die meedoen aan de dapalo-herfstcross.
stergroetjes,
juf Els

vrijdag 19 oktober 2018

park- en bosspelen in zomerweer !

We vierden de verjaardag van Laure want zij werd in het weekend 9 jaar ! Ze trok een verjaardagskaart , we zongen en aten wat lekkers. Mmmm!
 In de godsdienstlessen maakten we gebedsvlaggetjes zoals bij de Boedhisten in India en lieten onze wensen en gebeden meewaaien met de wind.We bliezen ook wat levensadem op een kaartje om iemand een hart onder de riem te steken.
Maandag trokken we naar zonnebeke voor de park -en bosspelen. Onder een stralend zonnetje probeerden we de gezondheidspuzzel te vervolledigen door zoveel mogelijk puzzelstukken te verzamelen met opdrachten in het bos.
 
We lazen ook wat in groepjes hardop en werkten zowel van taal als van wiskunde aan toetsen en oefenden voor- en achteraf  wat nog niet goed lukte. Nu rest ons alleen nog het controledictee van alle woordpakketten.

 Zaterdagavond organiseert de oudervereniging de happy days met als thema dit jaar 'Moulin Rouge' De opbrengst is voor onze school. Dankjewel aan alle papa's en mama's voor jullie komst en vooral aan het vele werk van de vrijwilligers.Vandaag proberen de juffen de tweede ster binnen te halen voor onze 'vijfsterrenschool' en worden de prijsjes van de affichewedstrijd uitgedeeld.

Happy daysgroeten,
juf Els





vrijdag 12 oktober 2018

typen van nieuwe letters Typ10

Dinsdag kwam pater Aurel vertellen over Indië en pater Lievens. Hij woont al heel lang in Indië en vertelde boeiend over de kinderen in dat land. We kregen een welkomsstip op ons voorhoofd en leerden enkele Indische woordjes zoals' Namasté'.
We oefenden verder aan onze typlessen en er kwamen zes letters bij; de groene letters van de rechterwijsvinger. Vanaf volgende week zullen we ook af en toe op 'keyhero' de letters vlot leren inoefenen.
De vierdeklassers hadden ook wat vragen rond de verkiezingen en daar werd ook wat bij stilgestaan. Juf legde het de kinderen wat eenvoudig uit en elk mocht een eigen verkiezingsbordje maken met slogans over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente .
In de wiskundelessen leerden we met de geodriehoek werken om evenwijdige en (loodrecht)snijdende rechten te herkennen en tekenen en hoeken te meten en de graden van een hoek(hoekgrootte)te bepalen!We leerden ook over de digitale klok voor en na de middag. Ondertussen zijn we aan de herhalingslessen want maandag volgt de toets van blok 2.
Ook in taal is ons tweede thema af en zijn we bezig met de testjes. Ondertussen leerden we al 6 woordpakketten. Na woordpakket 7 komt het eerste grote controledictee.
Zaterdag is er de wandeling die meetelt voor sportactiefste leerling en/of klas. Hopelijk kunnen enkele vierdeklassers zich vrijmaken om deel te nemen (start aan Levet Scone) Maandag trekken we naar Zonnebeke voor de park- en bosspelen. Aangepaste kledij (volgens het weer) aanhebben graag !
Indische groeten,
juf Els

vrijdag 5 oktober 2018

Konuiken en co

In de wiskundelessen leerden we over gemiddelde , gemengde getallen(breuken en gehelen), diagrammen en tabellen en de inhoudsmaten. Heel wat nieuws dus...
Een verslagje schrijven bleek ook niet zo gemakkelijk maar de vierdeklassers konden wel hun fantasie gebruiken om professor Van den Uytleg te helpen bij het identificeren van vreemde dieren zoals een konuiken.
In dit taalthema leerden we ook over vooroordelen en oefenden op onderwerp en persoonsvorm. Ondertussen weten we dat die twee dikke vrienden zijn en steeds bij elkaar staan in een zin.
Vandaag verhuizen we weer . Door dit vaak te doen, zitten we  zo bij iedereen wel eens  een poosje  en  leren we op die manier  beter met elkaar om te gaan.  De kinderen kwamen ondertussen ook al elk eens bij de juf voor een 'kindgesprekje' . Zo blijft juf goed op de hoogte en kan ze ingrijpen waar het nodig is.

groetjes van professor van de Uytleg en
juf Els