vrijdag 12 oktober 2018

typen van nieuwe letters Typ10

Dinsdag kwam pater Aurel vertellen over Indië en pater Lievens. Hij woont al heel lang in Indië en vertelde boeiend over de kinderen in dat land. We kregen een welkomsstip op ons voorhoofd en leerden enkele Indische woordjes zoals' Namasté'.
We oefenden verder aan onze typlessen en er kwamen zes letters bij; de groene letters van de rechterwijsvinger. Vanaf volgende week zullen we ook af en toe op 'keyhero' de letters vlot leren inoefenen.
De vierdeklassers hadden ook wat vragen rond de verkiezingen en daar werd ook wat bij stilgestaan. Juf legde het de kinderen wat eenvoudig uit en elk mocht een eigen verkiezingsbordje maken met slogans over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente .
In de wiskundelessen leerden we met de geodriehoek werken om evenwijdige en (loodrecht)snijdende rechten te herkennen en tekenen en hoeken te meten en de graden van een hoek(hoekgrootte)te bepalen!We leerden ook over de digitale klok voor en na de middag. Ondertussen zijn we aan de herhalingslessen want maandag volgt de toets van blok 2.
Ook in taal is ons tweede thema af en zijn we bezig met de testjes. Ondertussen leerden we al 6 woordpakketten. Na woordpakket 7 komt het eerste grote controledictee.
Zaterdag is er de wandeling die meetelt voor sportactiefste leerling en/of klas. Hopelijk kunnen enkele vierdeklassers zich vrijmaken om deel te nemen (start aan Levet Scone) Maandag trekken we naar Zonnebeke voor de park- en bosspelen. Aangepaste kledij (volgens het weer) aanhebben graag !
Indische groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: