vrijdag 15 maart 2019

jeugdboekenmaand

Na de krokusvakantie mochten Yelena en Roy de spits afbijten met hun spreekoefening. Ze hadden zich goed voorbereid en we leerden bij over de hond en het konijn.
Omdat maart de jeugdboekenmaand is , trokken we naar de bibliotheek voor het biebspel waarin we in groepjes puzzelstukken verzamelden over het thema 'Vriendschap'. We maakten ook kennis met de boekenkast op bingel waar we boekjes online kunnen lezen op ons eigen leesniveau.
 In de werolessen leren we over onze Vlaamse en Waalse provincies en hun hoofdsteden. Tijdens de typelessen  leerden we enkele functietoetsen en kennen nu al al de letters én hoofdletters... Nu nog verder inoefenen...
De kommagetallen én het leren herleiden kwam uitgebreid aan bod in wiskunde.We leerden ook over oppervlakte en omtrek en het gebruik van de zakrekenmachine.
 Ons godsdiensthema 'Op stap met Mozes ' loopt ten einde .We maakten al kennis met de figuren van broederlijk delen uit Guatemala tijdens de openingsbijeenkomst over de vasten en zullen daar de volgende weken nog meer over horen.
jeugdboekengroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: