vrijdag 28 juni 2019

Bijna vakantie!

Als laatste in het rijtje vierden we de verjaardag van Yelena .Proficiat . De tractatie smaakte.Tijdens de finale van de champion league supporterden we voor onze klasgenoot Clément, die met zijn ploegje de wedstrijd won ! Dit jaar is de vierde klas eens niet sportactiefste klas, maar Yelena en Danté kregen wel een beker want zij behoorden tot de sportactiefste leerlingen van onze school. Een dikke proficiat!
Voor het dragen van de fluojasjes dit jaar werd iedereen door de oudervereniging beloond met ...een veilige riem voor rond de schooltas ! Dankjewel !!
 Op dinsdag was er de jaarlijkse gordel en sommigen lieten zich op het einde graag natspuiten door de brandweer. Met dit weer mocht dat natuurlijk...
we haalden ook de laatste dag onze vierde en vijfde ster en dansten samen de volksdans 'scheepjes varen ' met heel de school. Nu mogen we ons terecht een vijfsterrenschool noemen !


We verzamelden ook ons gerief, ruimden alles op, speelden nog eens in de zandbak, hadden een afscheidsviering in de kerk en aten smakelijk tijdens de barbecue...Donderdag kwam Nelle vertellen over haar inleefreis in India en toonde ze enkele rope-skipping trucjes en zo was het een drukbezette laatste schoolweek met tussendoor nog rapporten.
 Nu staat de vakantie voor de deur . De juf denk met een heel blij gevoel aan dit jaartje (haar dertigste) terug. Dankjewel ook voor de verrassende attentie van alle kinderen . Aan iedereen een leuke vakantie gewenst.Stel het allen wel in de vijfde klas. Het ga je goed !!!!
afscheidsgroeten,
juf Els

vrijdag 21 juni 2019

proefwerkweek

 Deze week vierden we 3 jarigen; Kyana, Marit en Karolina.sommigen verjaren in de grote vakantie, maar het is leuk dat elk zijn of haar dag op school krijgt om te vieren. We zongen en werden getracteerd. Proficiat !
De meeste proeven maakten we deze week en dat  in een rustige sfeer. Maandag rest ons nog een laatste proefwerkdag.
We behaalden deze week ons record met 'de daily mile', want iedereen liep elke dag de volledige toer , dat betekent met de klas 90 mijl samen in 1 week. Dat kwam goed uit , zo met de proeven.
Tussen de proeven in stopten we ook even aan het speelpleintje of mochten de leerlingen wat spelen in de mooie zandbak van de school.
 Volgende week staat er nog heel wat op het programma. de gordel (Pardoes) op dinsdag, finale champions league, afscheidsviering zesde klas en nog veel meer...
 
proefwerkgroeten,
juf Els

vrijdag 14 juni 2019

volop herhalen

Deze week werd de leerstof van de verschillende vakken volop ingeoefend. De laatste loodjes... Soms lastig, soms broodnodig,...soms allebei. In godsdienst stelden we het pinksterverhaal in groepjes voor via een 'tableau vivant' en probeerden er zo een 'levend schilderijtje ' van te maken.
 De volgende jarige was Fiebe. Ze trok één van de laatste kaartjes uit de doos, we zongen en smulden en ze kreeg de kroon op.
 Aan iedereen veel succes gewenst met de proefwerken. Voldoende bewegen tussen door en voldoende nachtrust zijn heel belangrijk om aandachtig te kunnen werken !

 herhalinggroeten,
juf Els

vrijdag 7 juni 2019

Veel sport !

 De bosklassen vorige week waren een hoogtepunt van het schooljaar. Het 4de en 3de leerjaar beleefden samen heel wat ! Meer foto's vind je in een apart mapje bij foto's 4A.Jaja, zelfs 's nachts was de juf eens op pad met haar fototoestelletje.😉
 Dinsdag was er sportdag waarbij we de fietsvaardigheden oefenden en een aflossingsloop hielden. We oefenden in groepjes ook verschillende balspelen en hielden op het eind een mini-competitie.
 Donderdag trokken we naar het Maaklab Vives Kortrijk waar we deelnamen aan 2 workshops 'lego-education' waarbij we autootjes bouwden met de hulp van een stappenplan op de Ipad en via programmeren ze lieten vooruit rijden en stoppen. Heel interessant !De meisjes bewezen bovendien dat ze minstens evenveel technische vaardigheden bezitten dan de jongens...
Alle leerstof is af en nu zijn we ook volop aan het herhalen. Zowel thuis als op school is een goed nog een tandje bij te steken om alle leerstof eens op te frissen.
 Aan alle papa's een leuke vaderdag gewenst. De tijd was beperkt, maar toch hebben de vierdeklassers hun best gedaan om een attentie te maken.

legogroeten,
juf Els