vrijdag 25 oktober 2019

The Daily Mile -marathonuitdaging !

 Emiel kwam als gelukkige winnaar uit de bus bij de affichewedstrijd van de happy days.Hij kreeg een rugzak cadeau ! Ondertussen werd de speelplaats verder afgewerkt en wordt het speeltoestel gemonteerd op de speelberg.We volgen alles goed mee vanuit de gang boven en verlangen al op er op te mogen spelen.
Na enkele regenachtige weken , konden we deze week in mooi herfstweer lopen. We gaan de uitdaging aan om in 26 dagen elke schooldag onze mijl te lopen en zo tegen 26 november elkafzonderlijk een marathon te hebben gelopen. We zijn goed op dreef en kunnen het nu al allemaal zonder stoppen !Dàt verdiende een nep-tattoo!
 Deze week rondden we ons werothema over de eeuwen af en leerden eerst in stukjes voor we de grote toets maakten.We oefende ook op de chromebooks.
 Tijdens de wiskundelessen herhaalden we cijferen (delen) en de vlkke figuren (veelhoeken, vierhoeken,...) We leerden voor het eerst ook tot 10 000! 'Nieuwsgierig naar nieuws' is het derde taalthema, waarbij we per twee zelf aan de slag gingen om een artikel te schrijven.
In de muzische les knutselden we een symmetrische pompoen (in speigelbeeld) en dat paste ook bij ons initiatielesje Frans over 'la planète Potiron'
De leerlingen hielden ook elk apart met de juf een 'kindcontact' ,waarbij het rapport en het gedrag op school wat besproken wordt.Zo weten we wat goed is en wat een werkpuntje wordt.
Aan iedereen een deugddoende vakantie gewenst ! De vierdeklassers hebben het in elk geval dik en dubbel verdiend!
Pompoengroeten,
juf Els

vrijdag 18 oktober 2019

dag van de jeugdbeweging

 Vorige zaterdag was er wandeltocht waaraan 5 vierdeklassers én de juf sportief deelnamen ! Bravo ! Kyara was jarig in het weekend . Ze kreeg dus de kroon op, we zongen en ze trok een kaart uit de verjaardagsdoos.
 Tijdens de instaples wiskunde van blok 3 probeerden we via juiste oefeningen te maken in groepjes drie vrienden uit het verhaal te helpen om te overwinteren in een bos!Ondertussen leerden we ook delingen maken (buiten de deeltafels) en de digitale klok juist aflezen.
In de taallessen werden de proeven uitvoerig besproken zodat we de tips kunnen meenemen voor een volgende keer.Maandag volgt het groot controledictee van woordpakket 1 tot 7.
Juf Aagje (ICT-coördindator) kwam ons helpen om in google drive tabellen te leren maken en aanpassen.Ondertussen kan nu ook iedereen op typ 10- online om te oefenen.
 Tijdens de dag van de jeugdbeweging toonden heel wat vierdeklassers fier hun uniform. Morgen is er happy days. Dankjewel aan de oudervereniging om dit te organiseren en daar heel veel werk in te stoppen. Alle opbrengst komt de leerlingen ten goede; dus welkom iedereen en dankjewel dat je er bij wil zijn !
happy daysgroeten,
juf Els

vrijdag 11 oktober 2019

Egeltjes in de herfst

 Ons taalthema 2 'Vreemde verhalen over vreemde dieren' loopt ten einde. In groepjes werd een gek dier voorgesteld. De leerlingen probeerden ook  de belangrijkste dingen uit een informatieve tekst over zeepaardjes aan elkaar door te vertellen. Daarna volgde een korte quiz.
Tijdens de wiskundelessen herhaalden we blok 2(met veel nieuwe leerstof ) en maakten een deel van de toets.
In de werolessen maakten we kennis met Claudio, Pieter, Hilda,..en zagen dat het er vroeger op school helemaal anders aan toe ging...
 We boetseerden uit klei een egeltje en zorgden voor leuke stekeltjes. Tijdens het lopen brachten we wat blaadjes en herfstmateriaal mee om de egeltjes een leuk herfsttapijtje te bezorgen.
Zaterdag is er wandeltocht. Dit kan met de school (10 uur aan de Bunder) of afzonderlijk( tussen 7.00 en 15.00 uur) gewandeld worden en telt mee voor sportactiefste klas en -leerling. Er kunnen ook nog bij de juf kaarten gekocht worden voor de happy days (eetkaarten en fuifkaarten)Welkom iedereeen.

herfstgroetjes,
juf Els

donderdag 3 oktober 2019

leren typen met typ10

Elke vrijdag leest de juf een stukje voor uit de klassieker: 'Pluk van de Petteflet', een boek van Annie M.G.Schmidt .De leerlingen lezen ook af en toe een stukje stil uit hun zelfgekozen boek uit de klasbibliotheek.
 Deze week leerden we van wiskunde veel nieuwe dingen bij: het gemiddelde,gemengde getallen (breuken en gehelen) ,evenwijdige en loodrecht snijdende rechten...
 Om de 14 dagen is er zwemles in het Moorsleedse zwembad. Handig , zo dichtbij...
In taal leerden we dat onderwerp en pv steeds de beste vrienden zijn én daarom steeds bij elkaar staan in een zin.Ons nieuw werothema werd gestart met het levensverhaal van de juf..We vergeleken die levenslijn met die van de vierdeklassers, hun ouders of grootouders...
Zo maakten we kennis met de eeuwen en de eeuwenband.
Op donderdag kwamen 6 nieuwe (groene) letters aan bod om te typen; die van de rechterwijsvinger. Iedere leerling kreeg ook een mailtje (op moorsledegemadres) met de link naar typ 10 online.Door in te loggen (bingelwachtwoord) kan men al wat beginnen oefenen...Veel succes !
typ 10 groeten,
juf Els