vrijdag 25 oktober 2019

The Daily Mile -marathonuitdaging !

 Emiel kwam als gelukkige winnaar uit de bus bij de affichewedstrijd van de happy days.Hij kreeg een rugzak cadeau ! Ondertussen werd de speelplaats verder afgewerkt en wordt het speeltoestel gemonteerd op de speelberg.We volgen alles goed mee vanuit de gang boven en verlangen al op er op te mogen spelen.
Na enkele regenachtige weken , konden we deze week in mooi herfstweer lopen. We gaan de uitdaging aan om in 26 dagen elke schooldag onze mijl te lopen en zo tegen 26 november elkafzonderlijk een marathon te hebben gelopen. We zijn goed op dreef en kunnen het nu al allemaal zonder stoppen !Dàt verdiende een nep-tattoo!
 Deze week rondden we ons werothema over de eeuwen af en leerden eerst in stukjes voor we de grote toets maakten.We oefende ook op de chromebooks.
 Tijdens de wiskundelessen herhaalden we cijferen (delen) en de vlkke figuren (veelhoeken, vierhoeken,...) We leerden voor het eerst ook tot 10 000! 'Nieuwsgierig naar nieuws' is het derde taalthema, waarbij we per twee zelf aan de slag gingen om een artikel te schrijven.
In de muzische les knutselden we een symmetrische pompoen (in speigelbeeld) en dat paste ook bij ons initiatielesje Frans over 'la planète Potiron'
De leerlingen hielden ook elk apart met de juf een 'kindcontact' ,waarbij het rapport en het gedrag op school wat besproken wordt.Zo weten we wat goed is en wat een werkpuntje wordt.
Aan iedereen een deugddoende vakantie gewenst ! De vierdeklassers hebben het in elk geval dik en dubbel verdiend!
Pompoengroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: