vrijdag 8 november 2019

een nieuwe speelplaats


Vlak voor de vakantie waren we met veel vierdeklassers (én de juf) aanwezig op de loopwedstrijd. Met zo'n enthousiaste sportievelingen zijn we goed op weg om sportactiefste klas te worden..☺
Op maandag waren er al vier speciale leuke dingen. Er kwam een nieuwe leerling in onze klas bij; Alya; Welkom ! We vierden de verjaardag van Emiel; we zongen , en werden getracteerd . Mmmm...We trokken naar de Bunder voor een voorstelling rond wetenschap waarbij we bijleerden over gassen, lucht, ...De moeite !En...we konden voor het eerst spelen op onze nieuwe speelplaats. Tof !!!!
 Tijdens ons taalthema 'Nieuwsgierig naar nieuws' probeerden we ons zelfgeschreven krantenartikel als nieuwsbericht passend voor te lezen per twee. W leerden ook goede vraagjes stellen bij een interview en maakten oefeningen over het onderwerp en de rest van de zin (gezegde)
 In godsdienst zagen we dat scherven kunnen vergeleken worden met conflicten, leerden we wat een conflict is en dat conflicten overal kunnen gebeuren. Nu zullen we ons nog verdiepen in de oorzaak (waarom)en hoe we  kunnen  reageren (wat kunnen we  doen bij een conflict )
 Tijdens de wiskundelessen herhaalden we blok 3, maakten de toets en oefenden we waaraan we zelf nog foutjes maakten.Zo maken de leerlingen  op bingel (of in onze bundel) elk aparte oefeningen wat voor hen nog meest nodig is.
Maandag is er vrijaf (11 november) en dinsdag pedagogische studiedag (leerlingen vrijaf). Dit weekend zullen veel kinderen zingen voor Sint- Maarten. Zorg voor de veiligheid (fluojasje ) en maak er een leuke (beleefde) zangavond van.
Sint-Maartengroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: