vrijdag 20 december 2019

Klasfeest in kersttijd

Dinsdag was er ons langverwacht klasfeest. De vierdeklassers hadden een leuke namiddag in elkaar gestoken, met dansjes, quiz, toneeltje, muziek, drank...Niets ontbrak en er werden 5 sterren binnengehaald. Zo wonnen ze de uitdaging van de kerstman en Sinterklaas.
Er waren oudercontacten om het rapport te bespreken, maar ook de kinderen hielden een 'kindcontact' bij de juf over hun rapport.We schreven nieuwjaarsbrieven en werkten een les wiskunde over 'patronen' af.
 Op donderdag vierden we de verjaardag van onze jongste klasgenoot: Julie. We zongen voor haar , ze trok een mooie kaart uit de doos en  ze tracteerde............mmmm.
We versierden ons beschilderd kerstpotje en de kerstkaarten werden uitgedeeld aan alle 'helpende handen' van onze school.
In de viering op vrijdag speelden we toneel en de kleine herder Simon  (en ook de rest) deden het prima !



Aan iedereen een mooi kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst !
Geniet van deze tijd !
kerstgroeten
juf Els





vrijdag 13 december 2019

proefwerkweek

We vierden Robins verjaardag op maandag . Hij zette de kroon op, we zongen en smulden iets gezonds. Mmmm..... Tijdens de proeven hadden de leerlingen een rustig plaatsje (alleen), waar ze zich inzetten om te bewijzen dat ze de leerstof onder de knie hebben.
 Zeker in deze periode slaan we geen enkele dag over om de mijl te lopen.Zo komen we dichter en dichter bij Lapland (nieuwe uitdaging) en helpen we ons klasrendier 'Snow' om er tegen Kerstmis te raken ! De juf staat versteld van enkele super dappere lopers in de klas, die het zelfs al volhouden na de zwemles om de mijl volledig uit te lopen.
 Tussendoor knutselden we al wat kerstversiering in 3 groepen met een doorschuifsysteem.Volgende week werken we onze kaart en het beschilderde potje af.
De leerlingen waren geboeid door het adventverhaal van Simon. We staken al 2 kaarsjes op de adventskrans aan en verdeelden de rollen van ons toneeltje voor de kerstviering volgende week. 
Ook ons klasfeestje wordt verder voorbereid en er staan nog heel wat interessante activiteiten op de planning voor volgende week.Welkom ook aan iedereen op de kerstmarkt bij de stand van onze school op zaterdag 14 december.
proefwerkgroeten,
juf Els

donderdag 5 december 2019

Sint op school

 Als slot van het thema 'Conflicten' in godsdienst , proefden we van 'zure' citroenen en vergeleken zo met wat we leerden over conflicten oplossen.
 We kregen als uitdaging van de Sint en de kerstman om een klasfeestje te organiseren en met verschillende opdrachten minstens 4 sterren te verzamelen. Marie telefoneerde de directeur en vroeg op een heel goede manier om toelating. De eerste ster is binnen !
 Tussendoor werkten we de verschillende thema's af,herhaalden en stonden in wero stil bij 'leren leren' . Nu weten we dat het heel belangrijk is om je goed te concentreren, toch veel te bewegen en op tijd te gaan slapen.
Vandaag kwam de Sint op bezoek. GPS-Piet was spoorloos en er werd hulp ingeroepen van een drone om hem terug te vinden. Wat bleek? Hij was met zijn parachute tegen het dak van onze school terecht gekomen...
Morgen is er pedagogische studiedag voor de leerkrachten . De leerlingen hebben dus een vrije dag, ideaal op Sinterklaasmorgen. Volgende week zijn er proefwerken. Aan iedereen veel succes gewenst !
Sinterklaasgroeten,
juf Els