donderdag 3 december 2020

Sint op school

In de taallessen probeerden we heel wat opdrachten voor ons klasfeest juist uit te voeren om een ster te verdienen. Zo zijn we een uitnodiging en een menu aan het opstellen.Sommige leerlingen verkiezen een papieren versie en anderen wagen zich digitaal. 
Levi telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen voor ons klasfeest en deed dat op een beleefde en goede manier zodat de eerste ster binnen is.
Elke vrijdag kijken de leerlingen uit naar het hoekenwerk. Een dooschuifsysteem bepaalt in welke hoek ze zitten en die zijn heel gevarieerd .
Zo hebben we een timmerhoek, puzzelhoek,technohoek,rebussenhoek,andere talenhoek,typhoek,...

Deze week werkten we ook de leerstof af en herhaalden sommige dingen tegen de proeven.Ons thema 'leren leren' helpt ons wat met tips hoe we aandachtig kunnen werken.
Het is vooral ook belangrijk vroeg genoeg te gaan slapen en af en toe te bewegen, zodat we fris aan de proeven kunnen werken.
De vierdeklassers werkten flink zodat ze klaar zijn voor de proefwerken volgende week. Veel succes alvast ; als je je best doet, komt het wel in orde !
Dinsdag kwam de Sint op school. Om het coronaveilig te houden , was hij al de avond ervoor toegekomen en had hij overnacht in een tent in de gymzaal.
Ook wij mochten bij de Sint en konden...coronaveilig Zwarte Piet groeten. De Sint las een brief voor de klas voor en we konden een spelletje spelen. 
We kregen ook al wat lekkers mee . Hopelijk brengt hij ook op zijn verjaardag zelf(6december) iets voor de klas...
Sinterklaasgroeten,
 juf Els 

 

Geen opmerkingen: