donderdag 10 juni 2021

cijfermarathon en veel schaduwen

Hiep hiep hoera voor Gitte , de laatste jarige voor dit schooljaar !We zongen , ze zette de kroon op , trok de laatste kaart uit de doos en trakteerde . Dank zij het gooien van de dobbelsteen , hadden we ook  5 minuutjes extra vrij kwartier. 
We werkten blok 11 van wiskunde af en leerden over schaduwen . 
Zijn we groter of kleiner dan onze schaduw en...is dat altijd zo?
Wiens schaduw zien we hier?
In blok 12 herhalen we heel wat leerstof van wiskunde. De pretmeter zorgde er voor dat we enkele extraatjes verdienden door per 2 veel goed oplossingen te bedenken.
Ook bij cijferen probeerden we een marathon (42 km) op papier te lopen door per goed antwoord enkele km cadeau te krijgen. Sommigen raakten heel ver en ook veel vierdeklassers bereikten binnen de tijd de finish.
We werkten ons laatste taalthema rond 'Ei-land ' af en waren geboeid door het verhaal. We oefenden ook het telefoneren en bestudeerden teksten over het pretpark.
Ook thuis proberen we elke dag wat te herhalen met behulp van het herhalingenschema. 
Ondertussen werkten we ook ons cadeau voor vaderdag af , maar nee,...papa's,...de foto's volgen pas volgende week😀 
Tussendoor proberen we ook ons leesdagboek af te werken, ons tafelboekje, ons werkwoordenboekje,...Je ziet; we zitten niet stil . De vierdeklassers blijven ook goed werken, niettegenstaande het mooie weer buiten. Ze gaan er voor ! Prima zo ! Hou vol !
marathongroeten,
juf Els












 

Geen opmerkingen: