vrijdag 15 oktober 2021

Strepen op de weg !

Tijdens de verkeersles leerden we dat de strepen op de weg ons heel wat vertellen. Wat precies, dat zochten we samen uit.
Deze week beklommen we al twee Franse bergen tijdens ons dagelijks loopje. Zo raakten we al op de Mont Ventoux en de Mont Blanc. Nu staan we aan de voet van een Afrikaanse berg; de Kilimanjaro !
Blok 2 van wiskunde is af en zo is ook ons eerste wiskundeboek uit. We maakten de toets van dit thema, dat toch wel met die gemengde getallen en het meten van hoeken met een gradenboog niet van de poes is. Geen paniek, voor wie het niet lukte , volgen nog heel wat oefeningen .
Zou het voor de muzische les zijn dat Hade zo enthousiast is?
Ja ja , we legden de laatste hand aan onze poppenkast , maakten een verhaaltje en oefenden met poppen of figuurtjes om het volgende donderdag voor de klas te brengen. Spannend....
Tijdens de werolessen maakten we de toets van het voorbije thema en startten we met het thema 'Goede vaart !' waarbij we al kennis maakten met een atlas en 'Atlas' de Griekse figuur. We weten nu ook waar  Aukjes ( en ons ) plasje uiteindelijk terecht komt. 
Zien we hier 1 of twee duiveltjes 😉?
Ook thema 2 bij taal raakt op zijn eind. We lazen een tekst over een piepende leeuw , oefenden onderwerp en persoonsvorm en schreven woordpakket 6.
In groepjes lazen we informatie over zeepaardjes die we dan aan andere groepjes moesten doorvertellen. 
Daarna volgde een quiz. 
groetjes vanop de Mont Blanc,
juf Els

 

Geen opmerkingen: