vrijdag 29 oktober 2021

wel wel wel die werkwoorden !

In de verkeersles maakten we in groepjes enkele oefeningen waarbij we de uitleg met het juiste verkeersbord proberen te verbinden.
Op maandag schreven we ook ons controledictee. Vanaf nu leren we 5 weken lang hoe we de werkwoorden in de tegenwoordige tijd juist moeten schrijven ; dus voorlopig geen nieuwe woordpakketten .
We onderbraken 'onze mijl' even om te kijken naar het landschap in Moorslede. Zo somden we enkele landschapselementen op en leerden we over de verschillende soorten landschappen.
We herhaalden de windstreken en maakten kennis met het kompas. Zo probeerden we zelf een kompas te maken met magneet, naald, kurk en water.
In de wiskundelessen leerden we tot 10 000 , onderzochten de vlakke figuren en de kenmerken van een vierkant, rechthoek en ruit en we herhaalden de lengtematen.

Zijn de halloweenspookjes vooraan of achteraan?😁
Tijdens de taallessen leerden we over nieuws in de krant, op TV of de radio.
Veel succes gewenst aan alle lopers zondag. En weet... alle starters zijn winnaars !
De juf komt supporteren !
Een drukke periode waarin we al heel veel geleerd hebben ligt achter ons. Heel wat resultaten zijn op het vernieuwde rapport zichtbaar. Punten vertellen echter niet alles over een leerling . Wat de klas in het algemeen betreft is de juf in elk geval heel tevreden over de werkhouding en het enthousiasme voor heel wat lessen.
Ik wens nog iedereen een deugddoende herfstvakantie Hou jullie goed en gezond !
herfstvakantiegroeten,
juf Els

 

Geen opmerkingen: