woensdag 24 september 2008

Een boeiende week...

Vorige vrijdag werd de juf tante van een tweeling ; Ronan en Silas en dat verdiende een kleine tractatie voor de leerlingen!


In de knutselles maakten de kinderen een slakje uit klei bij juf Inge. Zo wordt ons thema ook geïntegreerd in andere lessen. De schoolreis van vrijdag past ook heel goed bij ons thema. We bezochten al de site van Paradisio,de nmbs en enkele andere dierensites. Voor onze eigen Bunderzoo hebben we weer heel wat enthousiaste dierenverzorgers uit de klas.



We zijn ook al verhuisd van plaats in de klas. Dat doen we om de 15 schooldagen en zo leren we met verschillende leerlingen rekening te houden en wisselen we veel. In sociale vaardigheden werkten we al met 'de veilige stoel' en speelden rollenspel over 'de leeuw' en 'de kameel' uit de axenroos. Dit zullen we nu ook proberen toe te passen in groepswerk.


Er waren 5 sportieve leerlingen( en de juf) die vrijdagavond in Dadizele meeliepen met de stratenloop. Ze hebben het allemaal prima gedaan. Een extra pluim voor Michiel want met z'n eerste plaats zijn we fier om een Vlaams kampioen in onze klas te hebben.Maar vergeet niet; deelnemen is belangrijker dan winnen. Dus proficiat aan al wie meeliep. Dinsdag hielden de koorleden van het klein gezang een receptie omdat ze dit jaar 5 jaar bestaan, met drank en gebak. Mmmmm...De naam Klein gezang werd gedoopt tot: Klein Gezang XXL.Jaja, ze zijn met superveel, er zijn ondertussen al 'grote' volwassen spelers (papa's of mama's) bijgekomen en de kleintjes van 5 jaar geleden zijn nu al bij de 'larges;groten' van de school.; vandaar die XXL.
Duimend voor mooi weer op vrijdag;
zonnige groetjes,
juf Els

zaterdag 13 september 2008

Goed gestart

De eerste veertien dagen zitten er weeral op en we komen stilaan goed op dreef. Sommigen hebben nog wat moeite om het tempo te volgen, maar ik zie dat dat binnen de kortste keren wel voor iedereen haalbaar zal zijn.
Maandag verkozen we uit enkele kandidaten onze klasgenoot die op de MOS-raad van de school aanwezig zal zijn. Annelore zal dit doen en Liese-Lotte zal soms eens bijspringen.
In de wiskundeles herhalen we tot 1000 en krijgen af en toe de hulp van juf Mia en juf Inge.

Het dierenthema 'de gewervelde dieren ' zien de meesten erg goed zitten,er zitten veel dierenvrienden tussen de 4de klassers.De leerlingen kozen de dolfijn uit als zoogdier om extra over te leren (op te zoeken).


Onze schoolreis binnen veertien dagen naar Paradisio past ook heel goed in dit thema. We kwamen met het 2de,3de en 4de leerjaar samen om de bestemming te achterhalen. Na een liedje waarbij de leerkrachten bepaalde woorden weglieten, hadden de meeste groepjes nog niet door waar we naartoe zouden trekken. De puzzel met het grondplan van Paradisio maakte echter veel duidelijk. We zien er al naar uit. !!!


Groeten,
juf Els

donderdag 4 september 2008

Een nieuw schooljaar.

Ziezo; het schooljaar 2008-2009 is gestart en samen met de 25 vierdeklassers hoop ik er het beste van te maken; samen leren en werken om de inhouden onder de knie te krijgen en ook met elkaar leren overeenkomen en zorgen dat iedereen zich thuis voelt op onze school.

De eerste schooldag werden de ouders (en ook de juf) 's morgens getracteerd op een kopje koffie,aangeboden door de oudervereniging. Goed opgewarmd konden we dus bij het belteken van start gaan met de afspraakjes, gewoontes,...die in een groep gelden. 's Middags kwamen we met de hele school samen en het schoolthema voor dit jaar:'Beestig gezond, het jaar rond' werd ingeluid met een toneeltje, gespeeld door enkele leerkrachten.We werden ook getracteerd op een gezond drankje en hapje; fruitsap en lekkere druifjes.


De nieuwe kinderen werden extra verwelkomd, de jarigen van de grote vakantie naar voren geroepen, het schoollied werd gezongen,...en we sloten af met een bewegingsmoment al joggend (juf doet dat graag hé)op het nummer :'I'm jogging!!!'
We hebben deze week ook al flink gewerkt: ons eerste woordpakket zit er al op, we herhalen (voorlopig tot 100)van wiskunde en leerden elkaar en de klas beter kennen.
Op vrijdag kwamen we weer samen met de ander leerjaren om een startviering in de kerk te houden.
De juf is het dus al weer goed gewoon, ik hoop van de leerlingen hetzelfde.

Groetjes,
juf Els