woensdag 24 juni 2009

Opruimen en afscheid vieren !


De proefjes zijn achter de rug en alles kan ingepakt worden. We werkten ons portfolio af en bekeken elkaars 'bestwerkstuk' nauwkeurig. Ja, we mogen er trots op zijn.
We zorgden ervoor dat ook elke jarige van de grote vakantie gevierd kan worden en daarom verdeelden we het over de resterende tijd en wordt het elke dag smullen. Proficiat Louise, Ciska, Lowie V,Gauthier,Arthur en Liesbeth.

Samen met het derde leerjaar werden we beloond voor onze inzet tijdens het tandemlezen en hielden we samen een 'speelsessie' in de zandbak, op het klimrek en bij de dieren.
Ook op dinsdag was de zon van de partij voor onze 'schoolbarbecue' en konden we buiten eten aan onze lekkere worsten, groentjes en frietjes. In de namiddag werden we nog getracteerd op een ijsje. De champion league finale werd gewonnen door het zesde leerjaar en 'de simpsons' van onze klas wonnen de kleine finale en werden verdiend derde. Dat dankzij de enthousiaste supporters uit onze klas. Er staan nog een paar leuke dagen op het programma en niet vergeten: maandagmorgen om 7.55 uur aan de Bunder zijn om te vertrekken met de bus voor de gordel.
zonnige groeten,
Juf Els

woensdag 17 juni 2009

Nog een duwtje...


Al de voetbalploegjes zetten hun beste beentje voor tijdens de 'champion league' ; één ploeg schopte het zelfs tot de halve finale en speelt nog voor de 3de en 4de plaats.
Ondertussen hadden we weer een jarige in de klas: Alessio . Proficiat.
Aan alle papa's ; ook proficiat met vaderdag en hopelijk kon het pakje van jullie zoon- of dochterlief jullie bekoren.
De proeven zijn halfweg. Het einde raakt in zicht . Nog eventjes volhouden en daarna...loont het de moeite. Er zijn al volop plannen om er een leuk en tof einde schooljaar van te maken ; de jaarlijkse gordel met enkele theatervoorstellingen, een barbecue met de hele school. De finale van het schoolvoetbal ,een feestelijke slotdag,...

Maar nu nog eventjes op de tanden bijten; doe verder jullie best !!!
meelevende groetjes,
juf Els

woensdag 10 juni 2009

De laatste loodjes...


We zijn volop aan het herhalen en dinsdag kwam er een welgekomen verrassing. Na de middag hadden het derde en vierde leerjaar een 'tussen-twee -vuren' tornooi in de sporthal. Dat werd bovendien gewonnen door onze klas. De juf en kinderen zijn ook heel benieuwd wie sportactiefste klas wordt , want we maken kans... Juf Marianne kent al het resultaat maar verklapt nog niets .Ze houdt het spannend tot de laatste schooldag. Dan zullen ook de sportactiefste leerlingen hun medaille krijgen ( en hopelijk de juf ook) . Onze klas telt maar liefst 4 leerlingen die aan elke buitenschoolse sportactiviteit hebben deelgenomen. Dit zijn Louise, Liese-Lotte, Niels en Arthur. Die verdienen dus een extra pluim !!! (en ook de ouders die ze telkens gebracht of gehaald hebben)

In de laatste maandopening kwamen nog eens alle dieren van de axenroos aan bod en ook in onze klas werken we ons bundeltje over de dieren af.
Hopelijk slaat de examenkoorts nog niet te veel toe, want volgende week dinsdag starten de proeven. Ik wens dan ook iedereen een fris uitgeruste start en veel moed. Toi,toi,toi
Duimende groeten,
juf Els

woensdag 3 juni 2009

Computeren


Vrijdag was een drukke dag; eindelijk was het mooi (zonnig én wind) weer om onze vliegers op te laten. We zijn in godsdienst immers bezig met wind, lucht, leven ; 'levensadem' . We hadden ook een verjaardag te vieren. Ibe was onze volgende tiener in de rij en dat combineerden we dan lekker in de speelweide.
Vanaf vrijdag zijn we ook gestart met diocesane proeven op de computer te maken.Dit zijn proeven voor het vierde leerjaar waar je je als school kan voor inschrijven. Deze proeven tellen niet mee voor het rapport ,maar worden doorgestuurd en als leerkracht kunnen we dan eens de resultaten vergelijken. Vandaag kregen de leerlingen dan een vaardigheidstestje waarbij het gebruik van internet, meerbepaald het terugvinden op de weblog, getoetst werd. Dit telt wel mee voor de proeven van juni. Binnenkort worden immers alle computers in de computerklas vernieuwd en daarom werkten we dat nu al af.

We zijn ook druk aan het herhalen...want binnen enkele weken starten de proeven. Ondertussen blijven we ook oog hebben dat iedereen zich goed voelt in de groep onder het motto: Goed gevuld is goed gevuld'. Elke avond stoppen we 0,1,2 of 3 knikkers in de sok naargelang we ons voelden . De vrijdag wordt er wat tijd voorzien om te kijken hoe onze week was en daar wat over te praten.
Groeten,
juf Els