woensdag 3 juni 2009

Computeren


Vrijdag was een drukke dag; eindelijk was het mooi (zonnig én wind) weer om onze vliegers op te laten. We zijn in godsdienst immers bezig met wind, lucht, leven ; 'levensadem' . We hadden ook een verjaardag te vieren. Ibe was onze volgende tiener in de rij en dat combineerden we dan lekker in de speelweide.
Vanaf vrijdag zijn we ook gestart met diocesane proeven op de computer te maken.Dit zijn proeven voor het vierde leerjaar waar je je als school kan voor inschrijven. Deze proeven tellen niet mee voor het rapport ,maar worden doorgestuurd en als leerkracht kunnen we dan eens de resultaten vergelijken. Vandaag kregen de leerlingen dan een vaardigheidstestje waarbij het gebruik van internet, meerbepaald het terugvinden op de weblog, getoetst werd. Dit telt wel mee voor de proeven van juni. Binnenkort worden immers alle computers in de computerklas vernieuwd en daarom werkten we dat nu al af.

We zijn ook druk aan het herhalen...want binnen enkele weken starten de proeven. Ondertussen blijven we ook oog hebben dat iedereen zich goed voelt in de groep onder het motto: Goed gevuld is goed gevuld'. Elke avond stoppen we 0,1,2 of 3 knikkers in de sok naargelang we ons voelden . De vrijdag wordt er wat tijd voorzien om te kijken hoe onze week was en daar wat over te praten.
Groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: