vrijdag 25 september 2009

De grotten van Han


Margo was maandag jarig en we kregen twee boeken voor de klasbibliotheek. Die komen goed van pas.In de namiddag trokken we naar Duponzoo, waar we in groepjes enkele vraagjes oplosten. We kochten ook een klasdiertje; een waterschildpadje . Dinsdag kiezen we een passende naam.

Om 7.00 uur vandaag stonden we paraat (jawel, het was nog wat donker) om de 'lange' busrit aan te vatten naar Han. Na een plasje en koekje konden we om even over 10 met het 'boemeltreintje' naar de grotten. Een gids legde ons gedurende de 2km tocht door de grotten het een en ander uit ,zoals stalagmieten en stalagtieten en de 3 lagen in de grot. Na de picknick , speleogame , wat ravotten op het speelpleintje, konden we op het treintje in het dierenpark.

De beren bekoorden ons meest van al, vooral het op twee poten staan , verdiende een applausje. We kwamen stipt weer thuis, en nu wordt het ook tijd voor de juf om de lange dag af te sluiten ...Het was leuk en de moeite.
Ardense groeten,
juf Els

vrijdag 18 september 2009

Dieren, heel veel dieren !!!


Zondag waren de kinderen van het klein gezang XXl weer talrijk op post om het beste van zichzelf te geven tijdens de open monumenten dag in de Koekuitschool. Achteraf maakten ze er nog een leuke dag van op de hoeve van Linde Vermeulen uit de andere klas.
Maandag en dinsdag werden de LVS-toetsen afgenomen en dat betekent toch wel wat extra wiskunde en spelling voor de leerlingen en zo kwam de pedagogische studiedag (vrije dag voor de lln) toch wel op het gepaste moment.
In wero zijn we volop aan het leren over de gewervelde dieren en maakten we in groepjes een collage per dierklasse.Veel leerlingen hebben daar vanalles rond te vertellen en we kunnen rond dit thema nog zoveel doen en leren dat we tijd tekort komen... We namen ook een kijkje in onze eigen Bunderzoo en velen hebben zich gemeld als dierenverzorger. Emile zal onze klasvertegenwoordiger zijn in de mosraad en met kandidaten als waterkapitein en groene ridder dragen ook wij ons steentje bij tot een milieubewuste school.

Vandaag is Marie- Julie jarig en dat hebben we gevierd met wat lekkers. Ze zag het bovendien zitten om deze avond ook als sportactieve leerling een duitje in het zakje te doen. Proficiat.

Deze avond namen 5 leerlingen uit de klas deel aan de Dadizeelse stratenloop. Hanne, Marie-Julie, Céline, Michelle en Emile ; een dikke pluim met jullie aanwezigheid en prestatie en jullie zijn alvast bij de top 5 van de klas geëindigd , want mijn motto is...al wie niet deelnam , die zijn zeker na jullie aangekomen.
Loopgroetjes,
juf Els

vrijdag 11 september 2009

Droevig nieuws

Maandagmorgen was er een verslagen sfeer op school. Iedereen werd stil rond het droevig nieuws dat Karolien, de mama van Willem , Johannes en Marie en de tante van Lucas uit de andere vierde klas zondag om het leven kwam na een fietsongeval. We staken een kaarsje aan en spraken er samen even over. Ondertussen ligt ook de kei met haar naam, een foto en een plantje bij het gedenkhoekje in klas. We hadden het juist in godsdienst over symbolen en opeens begreep iedereen heel goed wat een symbool kan betekenen.
De eerste volle week betekende ook de start van onze woordpakketten, het contractwerk, hoekenwerk en zoveel meer... We haalden uit de bibliotheek van Moorslede nog wat extra boekjes om uit te lezen.

Justien en Michelle, twee jarigen uit de grote vakantie kwamen aan de beurt en we werden getracteerd op iets lekkers.
Vandaag kwamen we met het 2de 3de en 4de leerjaar samen om te zoeken waar we binnen 14 dagen op schoolreis zullen trekken. Na een zoektocht per klas in de tuin achter de lettertjes werd het gevonden: de grotten van Han !!

Zondag komen de kinderen van het klein gezang nog in actie met een optreden op de Koekuitschool in het teken van openmonumentendag. De juf komt supporteren...
Trieste groeten,
juf Els

vrijdag 4 september 2009

Welkom allemaal!!

Dinsdag 1september was het zover...de start van het nieuwe schooljaar. 's Morgens werden de ouders verwelkomd met een kopje koffie en een lekker gebak, dankzij onze oudervereniging.De kinderen van het 4de leerjaar kregen een blauwe wolk om aan hun schooltas te hangen.Ons jaarthema is immers 'de droomfabriek' en we hebben vele mooie dromen om er een goed schooljaar van te maken. Om 8.30 stonden alle 21 vierdeklassers paraat om hun nieuwe klas te verkennen. We maakten kennis met elkaar en leerden al vlug de 3 nieuwe kinderen van de Koekuit kennen.Voor hen betekent dit een extra stap naar een nieuwe school en de juf hoopt dat ze zich vlug thuisvoelen. De medeklasgenootjes kunnen daar natuurlijk aan meehelpen. En dat doen ze gretig, zie ik.

Met de hele school kwamen we samen in de gymzaal (voor de zon was de vakantie blijkbaar ook afgelopen) om samen te zingen, elkaar en de (nieuwe)juffen te verwelkomen, te luisteren ,kijken,...met een koek en een drankje.
Stilletjesaan raken we wegwijs in de nieuwe afspraken, boeken,schriften ... De een went wat vlugger dan de ander, maar dat komt wel .In de korte oefenmomentjes heb ik al gezien dat het een klas is die goed kan werken en dat belooft...

fris gestarte groetjes,
juf Els