vrijdag 18 september 2009

Dieren, heel veel dieren !!!


Zondag waren de kinderen van het klein gezang XXl weer talrijk op post om het beste van zichzelf te geven tijdens de open monumenten dag in de Koekuitschool. Achteraf maakten ze er nog een leuke dag van op de hoeve van Linde Vermeulen uit de andere klas.
Maandag en dinsdag werden de LVS-toetsen afgenomen en dat betekent toch wel wat extra wiskunde en spelling voor de leerlingen en zo kwam de pedagogische studiedag (vrije dag voor de lln) toch wel op het gepaste moment.
In wero zijn we volop aan het leren over de gewervelde dieren en maakten we in groepjes een collage per dierklasse.Veel leerlingen hebben daar vanalles rond te vertellen en we kunnen rond dit thema nog zoveel doen en leren dat we tijd tekort komen... We namen ook een kijkje in onze eigen Bunderzoo en velen hebben zich gemeld als dierenverzorger. Emile zal onze klasvertegenwoordiger zijn in de mosraad en met kandidaten als waterkapitein en groene ridder dragen ook wij ons steentje bij tot een milieubewuste school.

Vandaag is Marie- Julie jarig en dat hebben we gevierd met wat lekkers. Ze zag het bovendien zitten om deze avond ook als sportactieve leerling een duitje in het zakje te doen. Proficiat.

Deze avond namen 5 leerlingen uit de klas deel aan de Dadizeelse stratenloop. Hanne, Marie-Julie, Céline, Michelle en Emile ; een dikke pluim met jullie aanwezigheid en prestatie en jullie zijn alvast bij de top 5 van de klas geëindigd , want mijn motto is...al wie niet deelnam , die zijn zeker na jullie aangekomen.
Loopgroetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: