vrijdag 11 september 2009

Droevig nieuws

Maandagmorgen was er een verslagen sfeer op school. Iedereen werd stil rond het droevig nieuws dat Karolien, de mama van Willem , Johannes en Marie en de tante van Lucas uit de andere vierde klas zondag om het leven kwam na een fietsongeval. We staken een kaarsje aan en spraken er samen even over. Ondertussen ligt ook de kei met haar naam, een foto en een plantje bij het gedenkhoekje in klas. We hadden het juist in godsdienst over symbolen en opeens begreep iedereen heel goed wat een symbool kan betekenen.
De eerste volle week betekende ook de start van onze woordpakketten, het contractwerk, hoekenwerk en zoveel meer... We haalden uit de bibliotheek van Moorslede nog wat extra boekjes om uit te lezen.

Justien en Michelle, twee jarigen uit de grote vakantie kwamen aan de beurt en we werden getracteerd op iets lekkers.
Vandaag kwamen we met het 2de 3de en 4de leerjaar samen om te zoeken waar we binnen 14 dagen op schoolreis zullen trekken. Na een zoektocht per klas in de tuin achter de lettertjes werd het gevonden: de grotten van Han !!

Zondag komen de kinderen van het klein gezang nog in actie met een optreden op de Koekuitschool in het teken van openmonumentendag. De juf komt supporteren...
Trieste groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: