vrijdag 20 november 2009

Boek van de maand !


Vorige zondag kwamen toch nog 2 extra leerlingen naar de mis zodat er lezers genoeg waren en we toch nog een mooi groepje vormden. Het was een heel stemmige mooie viering, afgewisseld met leuke en passende liedjes. Dankjewel Anke, Emile, Lijs, Margo en Mathias L. dat jullie er waren.
We kozen in klas voor de eerste keer een boek van de maand. De winnaar is: 'Het geheim van Kerstmis' van Geronimo Stilton. Céline maakte er een mooie tekening bij.

Bij juf Melissa schreven we namengedichten en sommige rijmpjes waren leuk om lezen. We schreven ook een heus vervolgverhaal: 'het hemelse trompetje' . Hoe het in het écht verhaal afloopt horen de leerlingen volgende week.
Tijdens de godsdiensles probeerden we te achterhalen wat een conflict is, waar het zoal voorkomt en wat de oorzaak kan zijn. Via een rollenspel probeerden we te reageren en goede manieren te zoeken om een conflict op te lossen. Nu het nog toepassen bij speelplaatsconflicten...We doen ons best!

In wiskunde leerden we zelf diagrammen tekenen, hadden we het over de soorten hoeken en leerden over stambreuken en gelijknamige breuken. We zijn zelfs al gestart in ons C-boek.
De tijd vliegt, nog 2 weken en dan starten de proeven, we hebben dus nog een paar drukke weken voor de boeg. De leerlingen waren vandaag echter héél naarstig en dat stemt de juf natuurlijk tevreden. Als dat volgende week ook lukt zal er wat tijd vrijgemaakt kunnen worden om elke dag wat voor te lezen tijdens de voorleesweek. En nu flink wero leren in 't weekend hé?!
Tevreden groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: