vrijdag 27 november 2009

Voorleesweek

Maandag hebben we ons gedichtje 'Ik weet iets goeds van jou ' op deze weblog gezet. De zinnetjes komen van de leerlingen zelf en elk mocht zelf intikken op de computer wat over hem of haar geschreven werd. Het resultaat kan je hieronder bewonderen.
Tijdens de voorleesweek luisterden we ook naar het hele verhaal van 'Het hemelse trompetje'. Ook 'harry Potter' kwam weer ruim aan bod.

In 'muzisch taalgebruik' probeerden we een versje van stil naar luid en traag naar vlug expressief naar voren te brengen. Dat leverde enkele originele versies op we staken zo veel van elkaar op.Ook het naar voren brengen van een thema rond Belgiƫ was goed gelukt.
Juf Mieke komt vanaf nu elke donderdag in de klas. Samen met haar maakten de leerlingen al een staf voor de Sint en zijn we iets leuks aan het knutselen. Volgende week ...het resultaat.

In wero hebben we het over 'leren leren'. Daarin bespreken we het waarom, waar, hoe,... en hoopt de juf dat de leerlingen aan de vele tips iets hebben in deze herhalingentijd . Het is immers niet 'de lange tijd' aan lessen leren of huiswerk besteden dat telt, maar wel het aandachtig bezig zijn, zodat er nog tijd over is voor iets anders.
Deze week hadden we nog enkele toetsen (dagelijks werk) en zijn we gestart met ons herhalingenblad.Heel wat leerlingen zijn prima bezig en sommigen kunnen nog een tandje bijsteken...Nog een duwtje !!
Voorleesgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: