vrijdag 13 november 2009

België


De maandag na de vakantie was er weer eentje jarig. Met ons lied, een drankje en hapje vierden we de verjaardag van Céline.
In de wiskundelessen hadden we het over patronen, spiegelingen, diagrammen,... De werkwoorden werden ook verder geoefend en we kennen nu al naast de noemvorm (infinitief) ook de stam en de tegenwoordige en verleden tijd.
In wero leerden we al heel wat bij over ons land en volgende week zoeken we nog verder op in onze atlas. Ondertussen werden ook groepjes gemaakt en mochten de leerlingen kiezen waarover ze iets zullen opzoeken (typisch Belgisch) . In klas wordt daar verder aan gewerkt, vanuit de documentatie die de kinderen meebrengen is het de bedoeling dat ze in een paar zinnetjes daarover aan de klas iets kunnen vertellen.
We leerden in de computerklas opzoeken en oefenden ook de werkwoorden, geldwaarden,...

Elke week is er op vrijdag ook hoekenwerk, met een doorschuifsysteem, zodat de leerlingen kennis maken met heel wat verschillende hoeken zoals timmerhoek,constructiehoek, krantenhoek,poëziehoek,...
Bij juf Nele werden de liedjes voor de mis geoefend , leuke meezingers, passend voor een viering met grootouders. Spijtig dat niet veel klasgenootjes aanwezig kunnen zijn zondag.
St.-Maartengroetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: