vrijdag 30 oktober 2009

Herfstvakantie in zicht !


Zondag waren heel wat leerlingen paraat tijdens de dapalo-herfstcross.Het was lastig ,maar iedereen zette zijn (of haar )beste beentje voor. Jammer dat Bastiaan juist nog zoek was (aan het opwarmen? ) tijdens het nemen van de groepsfoto. Dat probeerde de juf wat te herstellen door tijdens het lopen een foto te nemen, maar hij liep zo rap, dat hij ...bijna buiten beeld was. De dag erop was Bastiaan jarig en we smulden van een gezond mandarijntje en een heerlijk stukje cake waar hij zelf aan meegeholpen had.

We werkten ook ons eerste controledictee af , zo zien we eens waar we staan, als vele woordjes samenkomen. We zijn nu ondertussen ook gestart met de werkwoorden en daarom volgen er een paar weken geen extra woordpakketten. Na ons Mozesthema in godsdienst kwam Pater Damiaan aan bod en stonden we deze week stil rond 'Allerheiligen'.
De eerste zieken begonnen te vallen en eerst werd er eventjes gevreesd dat er heel wat zouden sneuvelen, maar vrijdag was weer iedereen paraat.
Elke vrijdag is er voorleesmoment uit 'Harry Potter en de steen der wijzen' ,het eerste boek van Harry Potter. Dat is een stevige kanjer, maar de leerlingen luisteren geboeid. Ondertussen weten we nu al dat Harry toegelaten is tot de tovenaarsschool 'Zweinstein' en infeite een echte tovenaar is.
Luisteren naar dit verhaal is telkens een mooie afsluit, voor we het weekend inzetten.

Nu volgt er een weekje vakantie, waar veel leerlingen eens deugd van zullen hebben . Sommige leerlingen keren maandag al eens terug voor de Halloween-koornamiddag .
Alvast een deugddoende vakantie allemaal,
Herfstgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: