vrijdag 9 oktober 2009

Werelddierendag !


Naar aanleiding van werelddierendag op 4 oktober mochten de leerling maandag een klasdier meebrengen. Zo kregen we drie honden, een konijn, rat en schildpadden op bezoek. De juf zag dat er veel dierenvrienden in de klas zaten, en zelfs iedereen (behalve de juf) aaiden op het laatst de hondjes. Minder goed vergaat het de konijntjes op school , wegens een 'konijnenziekte' zullen we het tot het voorjaar moeten stellen met alleen pluimvee... Maar waarschijnlijk krijgen we er weer een pauw bij.

We zijn ondertussen gestart met het nieuw werothema 'Moorslede' en leren waar de straten,buurgemeenten,ons eigen huis...zoal ligt op de kaart van Moorslede. Als het weer het toelaat maken we ook maandag een leerwandeling (fotozoektocht) door onze gemeente.
De leerlingen die morgen deelnemen aan de wandeling (in kader van sportactieve leerling en klas) zullen zich al kunnen opwarmen. De juf zal het stukje parcour morgenochtend al lopend verkennen.
Donderdag kregen we in de Bunder een voorstelling te zien; het ei van oom Trotter (van Marc De Bel) en zo te horen werd het gesmaakt. Volgende week dinsdag krijgen we ook een 'stripnamiddag' voorgeschoteld. Het thema van de happy days is dit jaar namelijk 'strips' en wij krijgen een striptekenaar op bezoek die een workshop zal leiden.
In wiskunde werken we verder tot 10 000 en leerden we over geldwaarden, inhouden,...
Ons 6de woordpakket zijn we aan het oefenen en bij het hardop lezen oefenen we elke woensdag in niveaugroepjes.

Moorsleedse groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: