vrijdag 2 oktober 2009

Markske , ons klasdier!!!


Na het kermisweekend en een vrije dag vlogen we er dinsdag direct in.In de wiskundelessen zijn we gestart tot 10 000 en de woordpakketten bestaan vanaf nu ook uit volledig nieuwe woorden, wat voor sommigen wat extra oefentijd vraagt.
Jaja, ons waterschildpadje kreeg de naam Markske. Uit een tiental leuke en vaak originele namen die de leerlingen bedacht hadden ,werd er gestemd. Uiteindelijk won de naam die Robbe bedacht had, en zo doopten we hem (of haar?) 'Markske' .Tof hé? Ondertussen gaat Markske elk weekend op vakantie naar een ander '4de klasserpleeggezin'. Als dat geen luxeleventje is...Hij begint ons al gewoon te worden en 'zont' graag op zijn stenen. Hopelijk houdt hij het lang vol bij ons...

We leerden ook veel bij over de pinguïn, het dier dat we met de klas kozen om rond te werken. We zochten op in verschillende boeken, op internet, ...en leerden in groep samenwerken. Onze dierenmaskers bij juf Lies zijn helemaal af. Hanne en Margo brachten vissen mee en zondag is het werelddierendag. Vertroetel dus jullie huisdier wat extra !!!

late kermisgroetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: