vrijdag 23 oktober 2009

De droomfabriek !


Viktor was maandag jarig, dus zingen en samen smullen...
Tijdens ons project van de droomfabriek zochten we op de computer op over West-Vlaanderen ,want dat was onze taak die we kregen van Doedel.We zochten op in de atlas, maakten slogans en knutselden een schild.


We leerden over natuurlijke,menselijke en materiƫle middelen die gebruikt worden om tot een product te komen en ontdekten dat ook West-Vlaanderen heel wat streekproducten heeft. Zo zochten we naar een 'goed' of 'dienst', typisch voor onze provincie en waarrond wij wel zouden kunnen verder 'ondernemen' in ons tweede deel van het project. We kwamen via de computer bij: sappen,...appelen,...provinciebossen ...en hadden opeens heel wat ideetjes om verder uit te werken.Vandaag namen we ook een kijkje in de andere klassen waarrond zij weze week werkten.Om 15.00 uur lieten we met heel de school per klas een ballon met onze 'droomonderneming' op. Omdat 1 weekje wat kort is , leren we volgende week nog verder over onze provincie.

Heel wat toetsen kwamen deze week ook aan bod, want volgende week krijgen de leerlingen een eerste rapport.
Vandaag waren ook heel wat leerlingen in uniform, want het was 'dag van de jeugdbeweging'.
Zondag zijn heel wat leerlingen ingeschreven voor de loopwedstrijd . We zijn goed bezig... Toi ,toi, toi, en...deelnemen is belangrijker dan winnen.
K.S.A.,V.K.S.J en Chirogroeten,
Juf Els

Geen opmerkingen: