vrijdag 26 november 2010

voorleesweek


Maandag brachten we een gedichtje naar voren. Sommigen kozen voor 'goochelaar' en anderen voor 'Mama doet aan de lijn!' Het was boeiend om van elkaar te leren en dingetjes op te steken.
Ons werothema van Belgiƫ raakt op z'n einde ( volgende dinsdag grote toets) en in groepjes stelden we Belgiƫ of 1 van zijn buurlanden aan de klas voor.

Deze week werd dus dapper gewerkt.We oefenden weer elke dag het snelrekenen. We kennen nu ook heel het werkwoordschema en bij moeilijke werkwoorden is het de bedoeling dat we het gebruiken. We werkten ook in wiskunde de tabellen af en in meetkunde leerden we over de 3 soorten hoeken.Als beloning werd elke dag een kwartiertje voorgelezen naar aanleiding van de voorleesweek.
We kregen ook een nieuw plaatsje in de klas. Dat doen we heel regelmatig (om de 10 schooldagen) zodat in de loop van het schooljaar elke leerling bij zowat iedereen eens zat. Zo leren we omgaan met iedereen en is het een goede gelegenheid om onze bank er weer wat netjes bij te leggen.

De kinderen van het koor vertrokken deze namiddag al eens naar de kerk om hun plaatsje tegen zondag goed te weten. Ook de niet-XXL klein gezangers zijn natuurlijk welkom in de mis en mogen gerust hun ouders en oma's en opa's meebrengen. De juf is al nieuwsgierig naar wat het zal worden...
Leesgroeten,
juf Els

1 opmerking:

karenenjan zei

Dag lieve juf, ik ben blij dat je meedoet met de voorleesweek en elke avond voorleest. Voorleesgroeten Renee.