vrijdag 25 februari 2011

Clown Billy en de rope skippers zijn klaar voor 't optreden zondag !


Maandag hebben we in de weroles enkele testjes met voeding afgenomen. Zo leerden we waarin veel of weinig suiker, eiwitten, zetmeel,... zit. We speelden ook het fit-en-gezond-gezelschapsspel en sloten de week af met een gezond en lekker ontbijt.
En iedereen at zich rond ! Doordat we met de klas een gezond ontbijt op school organiseerden werden we beloond met een onderlegger en een brooddoos voor elke leerling van de klas. Mooi meegenomen hé?
Woensdag en donderdag was er repetitie in de Bunder en ons nummertje lukte aardig zodat er bijna niet meer aan gesleuteld moest worden . Hopelijk wordt het zondag even goed als bij de algemene repetitie. We zijn er dus klaar voor... De leerlingen en de juf hebben er zin in... alhoewel, voor méér dan 1000 man optreden ,brengt hier en daar wat kriebels in de buik met zich mee. We zullen in elk geval ons allerbeste beentje (ook letterlijk) voorzetten...
Tot zondag iedereen . Vierdeklassers; geef er maar een lap op !!
circusgroeten,
juf Els

vrijdag 18 februari 2011

fruitmoment met peuters


Zondag zetten Renee, Lisette, Nelle, Arne, Elian,Clément ,Chiel-Jan en de juf hun beste beentje voor tijdens de loopwedstrijd , de VAD-cross in Dadizele. De juf was haar fototoestel vergeten , maar gelukkig hadden we met Renees mama een prima 'paparazzi ' in de buurt en de foto's kan je ook bekijken op de schoolsite. Proficiat allemaal; want jullie zijn dus zéker voor al de niet- starters geëindigd ! Hier telt zeker 'deelnemen is belangrijker dan winnen ' , want als we willen kans maken om sportactiefste klas te worden , tellen niet de prestaties ,maar alleen het aantal deelnemers !! Maak jullie maar op voor de volgende activiteit, sportievelingen ; de zwemmarathon in maart !

Vandaag hielden we fruitmoment met de peuters van juf Helen. We haalden hun fruit op, wasten en schilden het en sneden het in stukjes. We verdeelden het op bordjes per soort en loodsten dan elk een peutertje naar een zitplaatsje. Sommigen aten hééél veel en anderen wilden niet proeven.

De meesten hebben echter flink gegeten dankzij de goede inspanning van de vierdeklassers die zich als echte peuterverzorgers gedroegen. 't Was leuk op zien hoe ze zich over 'hun 'peutertje ontfermden ...Dat belooft voor de toekomst ! Hier zitten beslist prima kleuterjuffen of -meesters tussen , of tenminste hele goede mama's en papa's !

peutergroeten,
juf Els








vrijdag 11 februari 2011

'Toekomst' in de doos !


We zijn al druk aan het oefenen voor het schoolfeest ; zo nu en dan tussendoor een kwartiertje en het het zit nu bijna helemaal in elkaar. Dinsdag proberen we eens met 'gepaste' kleren.
Het was een drukke toetsweek (wiskunde, wero en LVS) .We hernamen ook wat de werkwoorden en dat bleek meer dan nodig voor de meesten. Oei,oei,oei, die werkwoorden toch !
Bij juf Mieke werd iets moois voor Valentijn gemaakt .
Omdat we op de kerstmarkt onze zelfgemaakte kerstspulletjes verkocht hebben, kregen we nu onze beloning ; enkel ballen voor op de speelplaats, een puntenslijper voor de klas, een Thea Stiltonboek en play-maïs voor hoekenwerk.

Vandaag staken we ook al onze 'toekomstgedachten' die we neerpenden en versierden in een grote schoendoos die we dichtkleefden. Nu wordt de doos nog versierd en die mag pas opengedaan worden binnen 10 jaar; vanaf februari 2021, dus, door wie het niet vergeten is natuurlijk !! De leerlingen zijn benieuwd wat er zal kloppen van wat ze nu denken wat er binnen 10 jaar zal gebeuren. Sommigen denken dat ze zullen leren in auto rijden, of leidster van de VKSJ zijn, of leren voor... Ook nieuwsgierig?De juf in elk geval wel !
Geniet van jullie vrije maandag allemaal en aan de klein gezangers XXL; een leuke creanamiddag morgen. !
Toekomstgroeten,
juf Els

vrijdag 4 februari 2011

Tutti frutti !


Ons nieuwe werothema ;'voeding' is gestart. We brachten al lege verpakkingen mee om gezonde en ongezonde producten er uit te halen. Tijdens ons tutti frutti -project behaalden we telkens een sticker ,al vergat wel hier en daar een leerling eens fruit of groente mee te brengen. Gelukkig waren we telkens met 80 procent in orde en werden al heel wat gezonde tussendoortjes naar binnen gespeeld; kleine tomaatjes, komkommer, appel, peer, banaan,... ja soms een heuse pot fruitmix.
In de godsdienstles hoorden we het verhaal van Jona.

We leerden verder over de kommagetallen en zijn al, na het inzicht in de getallenkennis, bezig met de bewerkingen (hoofdrekenen).
Donderdag was er een mooie voorstelling in de Bunder ; Foetsi , gebracht door o.a. Jelle Cleymans .
Woordpakket 12 is af en volgende week is er controledictee van de voorbije weken. We hernemen dan ook eventjes de werkwoorden. Ook het LVS (leerlingvolgsysteem) staat op het programma voor de volgende weken, waardoor tijdelijk de extra hulp in onze klas wegvalt.
Tussendoor oefenden we aan ons schoolfeestnummer en de leerlingen zijn echte rope-skippers, want ze krijgen er maar niet genoeg van, en willen telkens nog eens oefenen.
Tutti frutti-groeten,
juf Els