vrijdag 4 februari 2011

Tutti frutti !


Ons nieuwe werothema ;'voeding' is gestart. We brachten al lege verpakkingen mee om gezonde en ongezonde producten er uit te halen. Tijdens ons tutti frutti -project behaalden we telkens een sticker ,al vergat wel hier en daar een leerling eens fruit of groente mee te brengen. Gelukkig waren we telkens met 80 procent in orde en werden al heel wat gezonde tussendoortjes naar binnen gespeeld; kleine tomaatjes, komkommer, appel, peer, banaan,... ja soms een heuse pot fruitmix.
In de godsdienstles hoorden we het verhaal van Jona.

We leerden verder over de kommagetallen en zijn al, na het inzicht in de getallenkennis, bezig met de bewerkingen (hoofdrekenen).
Donderdag was er een mooie voorstelling in de Bunder ; Foetsi , gebracht door o.a. Jelle Cleymans .
Woordpakket 12 is af en volgende week is er controledictee van de voorbije weken. We hernemen dan ook eventjes de werkwoorden. Ook het LVS (leerlingvolgsysteem) staat op het programma voor de volgende weken, waardoor tijdelijk de extra hulp in onze klas wegvalt.
Tussendoor oefenden we aan ons schoolfeestnummer en de leerlingen zijn echte rope-skippers, want ze krijgen er maar niet genoeg van, en willen telkens nog eens oefenen.
Tutti frutti-groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: