vrijdag 23 december 2011

kerstsfeer







Op maandag kregen we onze 2 Géronimo Stiltonboeken, fantasia 5 en 6,geschonken door de oudervereniging met de opbrengst van de Happy Days-fuif .Daar waren de kids (én de juf ) heel blij mee. Dankjewel ,hoor !!
We kregen ook wat extra computertijd, werkten woordpakket 8 af en leerden over het gemiddelde en de proef van cijferen.We deelden pluimpjes uit aan anderen en kregen een 'tegoedbon' van de juf , die we in het nieuwe jaar kunnen gebruiken.Dat vonden de meesten super !!

Veel tijd werd besteed aan ons kersttoneel, waarin we voor de eerste keer dit jaar een échte rol kregen. De rol kende iedereen in een mum van tijd van buiten, aan het toneelspelen zelf ( en vooral luid genoeg), was nog wat werk aan de winkel , maar iedereen spande zich goed in om het te doen slagen. Typisch deze klas dus...Vandaag kwamen enkele klassen naar onze acteertalenten kijken en ze genoten ervan.

We vierden ook met de klas kerstfeestje waarbij we op het nieuwe jaar toostten met een drankje en hapje. We verdeelden onze zelfgemaakte kaarten , luisterden naar enkele muziekinstrumenten van klasgenootjes en speelden een kringespelletje.

In de namiddag werd als beloning voor het flink in de rij staan , in stilte naar boven gaan en niets te laten rondslingeren , een film getoond. Sommigen mochten een kwartiertje later instappen...Zo werd het opeens tijd om de vakantie in te zetten en iedereen een prettig eindejaar te wensen. Ik wens dan ook aan alle ouders en grootouders een sfeervolle kerst , met veel lieve mensen en een gezond en gelukkig 2012 ! Tot volgend jaar !!!
kerstgroeten,
juf Els

vrijdag 16 december 2011

proefwerkweek!


Deze week was een drukke proefwerkweek maar alle leerlingen hebben zich prima ingezet . Tussendoor zetten we de kerststal en kerstboom in de klas en de leerlingen versierden met ballen, slingers en lichtjes. Elke dag steken we nu al drie kaarsjes van de adventskrans aan en zingen enkele kerstliedjes terwijl we de grote daglichten uitdoen en dat zorgt voor echte kerstsfeer.In het muzikale pak deze namiddag zaten telkens (denk)vragen over pakjes krijgen en geven en welke gevoelens daar bij te pas kunnen komen.

We verdeelden ook de rollen van het kersttoneel .Morgen gaat de kerstmarkt door. Hopelijk verbetert het herfstweer van de laatste dagen wat , maar we kunnen ons zeker verwarmen in de tent van het koor XXL en genieten van de gezangen en mooie kerstwerkjes. Iedereen welkom !!
Naast onze fruitdag op dinsdag proberen we vanaf nu ook op vrijdag groente of fruit mee te brengen en als er 18 leerlingen hieraan voldoen wordt er een sticker gekleefd op het actieblad.
Als afsluit nog een mooi passend 'elfje' van Julie,wat gisteren verscheen in de Bond:

kerstmarktgroeten,
juf Els

vrijdag 9 december 2011

Sint en veel Pieten !


De week werd lekker ingezet met een klaaskoek en chocolademelk. Daarna wachtten we de Sint op op de speelplaats. Hoe zou hij dit jaar toekomen en jawel...daar kwamen 2 Pieten aangesnord op een quad. De Sint volgde met nog 2 Pieten in een witte oude auto. De Sint vond het niet leuk dat de Pieten de traditionele Sintliedjes niet meer kunnen en de kinderen hebben daarbij geholpen. Onze klas bracht 'Daar wordt aan de deur geklopt!' We kregen ook een zakje lekkers en dansten op het eind van de dag nog mee met de Pietendans. Onze échte pakjes lagen pas in klas na 6 december; een wero-electro, een electrodoos (met groene energie!), de dvd van Matilda, een deeltafelspel en wat stempels . Dankjewel Sint !

In de herhalingsweek hebben we ook veel geoefend aan de voorbije leerstof, wat soms wel eens lastig is. In ons wero-thema 'leren leren' hadden we het echter over plannen, orde, mezelf belonen,... allemaal dingen die deze periode wat aangenamer kunnen maken.
In godsdienst staken we het 2de kaarsje van de advent aan en volgen het thema van welzijnszorg dit jaar 'armoede, geen kinderspel' . Daarbij horen we een vervolgverhaal waarbij telkens een activiteit hoort. We leren mekaar en mekaars talenten wat beter kennen, en kunnen ook eens een ander verwennen.
Volgende week starten de proeven. Probeer vooral goed uitgerust naar school te komen. Dus vroeg genoeg in je bed is de boodschap !




adventgroeten,
juf Els

vrijdag 2 december 2011

Van citroenen limonade maken.


Maandag brachten we onze boekjes terug in de bibliotheek en kozen andere. Met het nieuwe scansysteem lukt dat al heel vlot.De AVI-niveaus werden ook afgenomen van de leerlingen die nog geen AVI-9 behaalden. Binnenkort worden de resultaten meegedeeld.Als afsluit van ons godsdiensthema 'conflicten' maakten we van citroenen limonade en toostten we op het goed leren oplossen van conflicten , zodat iedereen zich weer beter voelt .

Ondertussen zijn we volop aan het herhalen en werd ook de computer daarbij ingeschakeld met bingel en Mundo.Donderdag verwelkomden de leerlingen juf Emmy die nu op donderdag na het vrij kwartier juf Fabienne vervangt. Dat viel goed mee

We startten ook het korte werothema 'leren leren' , wat ook een hulp kan zijn naar de proeven toe. Vandaag is Zwarte Piet al langsgeweest met wat picknicken en maandag mogen we Sint en Piet verwelkomen en krijgen we ook ' s morgens een Sinterklaaskoek met warme chocolademelk. We kijken er al naar uit om ons 'Sintliedje' te brengen .
Zwarte Pietgroeten,
juf Els