vrijdag 9 december 2011

Sint en veel Pieten !


De week werd lekker ingezet met een klaaskoek en chocolademelk. Daarna wachtten we de Sint op op de speelplaats. Hoe zou hij dit jaar toekomen en jawel...daar kwamen 2 Pieten aangesnord op een quad. De Sint volgde met nog 2 Pieten in een witte oude auto. De Sint vond het niet leuk dat de Pieten de traditionele Sintliedjes niet meer kunnen en de kinderen hebben daarbij geholpen. Onze klas bracht 'Daar wordt aan de deur geklopt!' We kregen ook een zakje lekkers en dansten op het eind van de dag nog mee met de Pietendans. Onze échte pakjes lagen pas in klas na 6 december; een wero-electro, een electrodoos (met groene energie!), de dvd van Matilda, een deeltafelspel en wat stempels . Dankjewel Sint !

In de herhalingsweek hebben we ook veel geoefend aan de voorbije leerstof, wat soms wel eens lastig is. In ons wero-thema 'leren leren' hadden we het echter over plannen, orde, mezelf belonen,... allemaal dingen die deze periode wat aangenamer kunnen maken.
In godsdienst staken we het 2de kaarsje van de advent aan en volgen het thema van welzijnszorg dit jaar 'armoede, geen kinderspel' . Daarbij horen we een vervolgverhaal waarbij telkens een activiteit hoort. We leren mekaar en mekaars talenten wat beter kennen, en kunnen ook eens een ander verwennen.
Volgende week starten de proeven. Probeer vooral goed uitgerust naar school te komen. Dus vroeg genoeg in je bed is de boodschap !




adventgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: