vrijdag 28 september 2012

De grotten van Han


 








Na een kermisvrije dag op maandag hadden we op dinsdag een verjaardag te vieren. Jasper had iets heerlijks bij dat beuh...kon zeggen ...rarara ? Het bijzonderste deze week was natuurlijk onze schoolreis. Om  halfacht was iedereen stipt paraat en konden we vertrekken richting Han. We bezochten eerst de grotten, picknickten nabij de uitgang , speelden op het speelplein en reden met een treintje door het wildpark. Na wat vertraging (o.a. door plaspauze) kwamen we aan in Moorslede. Meer foto's van deze mooie dag, waarbij we heel wat beleefden kan je vinden bij foto's 4de klas op de schoolsite. Aan alle klein gezangers  nog een prettig koorweekend gewenst.
groeten uit Han,
juf Els

vrijdag 21 september 2012

Stratenloop in Dadizele

Ondertussen zijn we het al goed gewoon in de klas en weet de juf al wat welk vlees ze in de kuip heeft. Sommigen horen bij de babbelaars, of de wat verstrooide pietjes, of de 'op-het -gemak-slakjes', maar heel wat leerlingen zijn flinke werkers die zorgen voor een goede klassfeer en enthousiast in elke les meewerken.
Tijdens ons histo-werothema maakten we kennis met de leefwereld van Vigor, Hilda , Dries ,... die allemaal in een andere eeuw leefden. We ontdekten dat het niet steeds gemakkelijk was kind zijn in een andere eeuw en dat het er voor de ouders ook vaak heel anders aan toe ging. Zelfs heel wat van onze favoriete etenswaren kenden ze in andere eeuwen nog niet;  In groepjes zochten we eens de geschiedenis op van de aardappel.

 Vandaag kwamen we samen met de kinderen van 2,3 en 4 om te ontdekken via vraagjes en een puzzel , waar we op schoolreis gaan. Zo ontdekten we dat we volgende week vrijdag richting Wallonië trekken, naar het domein van de grotten van Han.


 

Deze avond verschenen twee dappere meiden; Eline en Zana en heel wat sportieve kerels; Lysander, Roeland, Jonas, Twannes, Louis en Lucas aan de start van de stratenloop in Dadizele. Iedereen behaalde de eindmeet met glans. Proficiat , hoor !En...smakelijk aan jullie klaaskoeken !Of zijn ze al op?
Nog aan iedereen een leuk kermisweekend gewenst !
Kermisgroeten,

juf Els

vrijdag 14 september 2012

Smartbord

 
Maandag kwam Noah op bezoek in onze klas, het broertje van Zana samen met zijn ouders. Fiere zus (en meter van de kleine spruit)tracteerde ook met doopsuiker en ook de juffen kregen iets lekkers. Dankjewel !




Ons smartbord geraakt al goed ingeburgerd. Ondertussen zijn de bordboeken van wero en taal geïnstalleerd, wat ook heel wat voordelen biedt . In de muzische les werd zelfs al naar muziekstukjes geluisterd.


In de godsdiensles zijn we bezig met het thema symbolen. We leerden het verschil tussen tekens en symbolen, die iets persoonlijks voor ons betekenen.Uniformen betekenen ook iets ; je hoort bij de groep; jeugdbeweging, sportclub of... Vandaag brachten we ons uniform mee als bewijs en vertelden we wanneer we dat uniform dragen en wat dat betekent.


Ons eerste taalthema komt goed overeen met het schooljaarthema; talenten. We zochten naar de talenten van onze idolen, van onze klasgenoten én van onszelf. We werkten dit af in een puzzelstuk en mochten raden wie van de klas achter bepaalde talenten stond.

marathongroeten (dankzij jullie duimen is het de juf gelukt)
juf Els

vrijdag 7 september 2012

Een school vol talent !

 Op 3 september stonden alle 22 leerlingen van de 4de klas mooi in de rij.  We maakten eerst kennis met elkaar, met het nieuwe smartbord en met wat materiaal in de bank. We leerden al meteen met onze pen schrijven.
 
 Na de middag kwamen we met de hele school samen om ons schoolthema van dit jaar: 'een school vol talent ' toe te lichten. In de maand september staat ' samen knap ' centraal. We kregen ook een smurfensnoepje en een zakje talentensnoepjes om eens uit te delen als de klas eens een dikke pluim voor iets verdient.
We hadden ook al een jarige. Jelle kwam als eerste aan de beurt . We zongen en smulden van het lekkers. Gelukkig waren onze zelfgemaakte verjaardagskaarten juist op tijd klaar.
Op vrijdag herhaalden we ook enkele lengtematen en daarvoor oefenden we in groepjes met meetmateriaal.
We renden ook de 100 meter in de rijweg en probeerden als echte 'Usan Bolts' dat in zo weinig mogelijk seconden af te leggen. Het waren er wel ...ietsje meer !!!
Deze week zijn we er dus al goed ingevlogen. De week is voorbijgevlogen .Sommigen moeten nog wat wennen aan het tempo in de 4de klas, maar dat komt nog wel  !
Verder wens ik iedereen een zonnig weekend !
startgroeten,
juf Els