vrijdag 21 september 2012

Stratenloop in Dadizele

Ondertussen zijn we het al goed gewoon in de klas en weet de juf al wat welk vlees ze in de kuip heeft. Sommigen horen bij de babbelaars, of de wat verstrooide pietjes, of de 'op-het -gemak-slakjes', maar heel wat leerlingen zijn flinke werkers die zorgen voor een goede klassfeer en enthousiast in elke les meewerken.
Tijdens ons histo-werothema maakten we kennis met de leefwereld van Vigor, Hilda , Dries ,... die allemaal in een andere eeuw leefden. We ontdekten dat het niet steeds gemakkelijk was kind zijn in een andere eeuw en dat het er voor de ouders ook vaak heel anders aan toe ging. Zelfs heel wat van onze favoriete etenswaren kenden ze in andere eeuwen nog niet;  In groepjes zochten we eens de geschiedenis op van de aardappel.

 Vandaag kwamen we samen met de kinderen van 2,3 en 4 om te ontdekken via vraagjes en een puzzel , waar we op schoolreis gaan. Zo ontdekten we dat we volgende week vrijdag richting WalloniĆ« trekken, naar het domein van de grotten van Han.


 

Deze avond verschenen twee dappere meiden; Eline en Zana en heel wat sportieve kerels; Lysander, Roeland, Jonas, Twannes, Louis en Lucas aan de start van de stratenloop in Dadizele. Iedereen behaalde de eindmeet met glans. Proficiat , hoor !En...smakelijk aan jullie klaaskoeken !Of zijn ze al op?
Nog aan iedereen een leuk kermisweekend gewenst !
Kermisgroeten,

juf Els

Geen opmerkingen: