vrijdag 26 oktober 2012

Krantenkoppen !

In taal loopt ons vierde thema 'Pesten' wat op zijn einde en we maakten in groepjes grappige krantenkoppen. De woordpakketten laten we ondertussen wat rusten om ons nu enkele weken te verdiepen in de werkwoorden.
Op donderdag was er een theatervoorstelling in de Bunder; 'De wesp' wat door de leerlingen erg gesmaakt werd.In de wiskundelessen leren we vooral hoofdrekenen met tussenstappen tot 10 000 en remediërden we de algemene toets en de LVS-toetsen.
Deze week stond ook wat in het teken van lezen. We trokken naar de bibliotheek om nieuwe klasboekjes en op vrijdagnamiddag was er weer voorleeshalfuurtje. Het boek Sjakie en de chocoladefabriek mag al heel oud (en versleden) zijn, toch wordt met spanning elke week geluisterd naar het boeiende verhaal van Roald Dahl (ja, de lievelingsjeugdschrijver van de juf ). In de vakantie staat geen huiswerk op het programma, maar wat lezen; stil of hardop; dat is de boodschap !
Vandaag stonden we ook even stil bij de 8 vormen van slim of knap zijn en merkten we dat het rapport wat punten betreft het vooral over reken-,woord- of natuurknap heeft. Gelukkig wordt er ook veel aandacht (met woorden ) besteed aan de andere vormen , zoals samenknap of zelfknap. We leerden ook dat dat allemaal best gecombineerd wordt met inzet en motivatie om echt gelukkig te zijn in wat je doet. Hopelijk was iedereen tevreden over zijn of haar presteren.
Aan iedereen een deugddoende vakantie ('t zal de juf ook deugd doen) en aan de kinderen die meelopen zondag ; toi,toi, toi en tot zondag. Onthoud ; aankomen is al een overwinning op zich !
herfstgroeten, 
juf Els

vrijdag 19 oktober 2012

Op stap in Moorslede



Maandag trokken we op leerwandeling door Moorslede.We werden in groepjes verdeeld en elk groepje werkte aan een andere opdracht.We kwamen langs woon-, recreatie-,landbouw-,natuur-, en handelsgebied.In de verte zagen we ook het industriegebied liggen . We probeerden ook telkens te oriënteren volgens de windstreken.
Foeke was onze eerste tiener die jarig was en we zongen en deelden de verjaardagskaart uit. Daarbij deelde Foeke wat lekkers uit.
Deze week leerden we in wiskunde werken met blokken en konden dit oefenen op de computer. Ook de ijzeren maten (meten) stonden extra in de kijker.
Vandaag was het dag van de jeugdbeweging. Heel wat kinderen waren in uniform. In de namiddag werd bekendgemaakt wie de winnaar was van de affichewedstrijd van de Happy Days. Twannes was in onze klas de gelukkige en kreeg een koe-beker. Proficiat !We kregen ook een uurtje bewegingsexpressie van de 'Heidi's en Antons' uit de oudervereniging en dansten op Tirolermuziek. Een voorproefje voor de papa's en mama's morgen...of zou het er toch wat 'moderner' aan toegaan op de echte Happy Days-fuif? Alvast allemaal hartelijk welkom en dankjewel aan de oudervereniging voor de organisatie van dit evenement want de opbrengst komt de school en dus de kinderen ten goede.
groeten uit Tirol,
juf Els

maandag 8 oktober 2012

Een klas vol talent !

Maandagmorgen trokken we onmiddelijk van slag om elk het zinnetje over onszelf in te tikken op de computer. Een hele klus, voor sommigen , maar tegen 's avonds hadden we het mooie resultaat dat je hieronder kan lezen. Een klas vol talent , dus.
In een les bewegingsexpressie probeerden we per twee te 'spiegelen' en ook een voorwerp daarbij gebruiken. Tijdens de godsdienstlessen luisterden de leerlingen geboeid naar het bijbelverhaal van Mozes. Wekelijks werken we ook op vrijdag in hoekenwerk met een doorschuifsysteem, zodat iedereen eens in elke hoek komt.
We stonden in wero ook even stil bij de naderende verkiezingen en aangezien ons tweede werothema over Moorslede gaat, kwam dit juist van pas. Maandag (of dinsdag) verkennen we onze gemeente (vooral geografisch) nog wat beter, dus goede stapschoenen aandoen is de boodschap.
We werkten ook af en toe in groepen waarbij de leider (leeuw) probeer de anderen (kamelen)goed op sleeptouw te nemen.
Ondertussen zijn we gestart met onze tweede wiskundeboek , leerden we over het onderwerp, kwam woordpakket 6 aan de beurt en nog veel meer. Kortom, we zaten weer niet stil deze week !

Een klas vol talent !
Giovanni, onze Club- Bruggefan, is een supergoede keeper.
Wie dot keicool Ben X na? Het is de grappige Twannes.
Drummer Louis heeft veel vrienden, zowel in school, als in de K.S.A. of het voetbal.
Mooi zingen, dat is iets voor Febe. Ze springt ook hoog over de bok.
Marie kent veel danspasjes van buiten en is actief in V.K.S.J. en ' t koor XXL.
Jasper, onze judoman, kan goed met vrienden samen spelen.
Wie loopt daar zo snel als een haas? 't Is Lucas, hij schrijft ook sierlijk.
Turnen kan Elien supergoed. Ze is ook een goedlachse meid.
Chelsea speelt leuk met anderen samen en is een lieve V.K.S.J- meid.
Met de fantastische fietser Charles spelen is supertof.
Fietsen,skaten of mot rijden...dat hoort allemaal bij Foeke. Hij is ook een krak in kampen bouwen.
Ian houst van playstation spelen en lacht mega-hard.
Een leuke, grappige vriendin is Louise. Ze fietst ook graag.
Selinda geeft supergoed uitleg over iets en tekent mooi medellen.
In springtoewen is Annelyn keigoed.Ze is ook actief in het klein gezang XXL.
Jonas is een sportieve kerel en kleurt ook heel mooi.
Roeland kan heel mooi tekenen en voetbalt graag.
Onze wiskundekrak is Zana .Ze is ook een sportieve en enthousiaste meid.
Gekke bekken trekken is voor voetballer . Liam Hij is erg grappig.
Met de actieve Tomaz kan je vaak lachen. Hij is ook een leuke klasgenoot.
Lysander is een flinke voetballer en maakt veel goals.
Mooi schrijven,daar kan de voetballende Jelle wat van !
Juf Els, juf Heidi en juf Marianne maken deze klas compleet.
En samen maken we er een superfijn schooljaar van !

PS. Morgen is er wandeltocht en dat telt ook mee voor sportactiefste klas en/of leerling.
Wandelgroeten,
 juf Els

vrijdag 5 oktober 2012

Door de eeuwen heen.

 Ons eerste werothema liep ten einde. We maakten kennis met kinderen uit verschillende eeuwen en leerden heel wat bij over hun leven. Dat was een hele boterham; vooral het leerwerk. Daarom oefenden we in stukjes en ook op de computer; met de oefentoetsen die thuis ook een hulp kunnen zijn.
Vandaag verkleedden de leerlingen zich in iemand uit een bepaalde eeuw en testten we de 6de klassers even over hun kennis op dit gebied. Ja, ze wisselden zelfs 2 groepjes van plaats.




 Ook bij wiskunde kwam er nieuw leerstof bij. We zijn namelijk gestart met de getallen tot 10 000. In meten werkten we met gewichten en inhouden.
Na de maandopening bespraken we het 'samen knap' zijn in zonze klas en als beloning voor het 'zorgen voor elkaar op moeilijke momenten' kreeg iedereen een talentensnoepje.

Ons tweede taalthema loopt ook op z'n einde. We leerden over het Afrikaans , het dialect en de standaardtaal en héél belangrijk naar de toekomst toe; het onderwerp in de zin.Als afsluit van de week mochten enkele groepjes voor de tijd die nog restte eens hun muzisch stukje van gisteren bij juf Heidi tonen.Er zat drama en bewegingsexpressie in.
groeten door de 21ste eeuw,
juf Els